Блог ЕМ АРТ

ВИДОВЕ МЪНИСТА, КОИТО ДА ПРИЛОЖИМ В РАЗЛИЧНИ ТВОРЧЕСТВА

ВИДОВЕ МЪНИСТА, КОИТО ДА ПРИЛОЖИМ В РАЗЛИЧНИ ТВОРЧЕСТВА

Кои са видовете мъниста, които можем да използваме в различни видове проекти за великолепни резултати?

 

1. Стъклени мъниста са толкова универсални!

 

Не само има няколко размера, форми и видове стъклени мъниста, но можете да ги използвате в голямо разнообразие от занаятчийски проекти. През повечето време, когато хората мислят за мъниста, първият занаят, който идва на ум, е изработването на бижута, което е много жизнеспособен творчески изход за използване на мъниста.

 

Проектите за плетене, смесена техника, бод и декор на дома също са чудесни области, в които можете да използвате стъклени мъниста. По -долу са пет страхотни занаятчийски идеи и как можете да включите използването на стъклени мъниста в тях.

 

Смесена техника Art

Смесеното медийно изкуство винаги е било наоколо, но напоследък снимките в рамка с всякакви материали, използвани за създаване на уникални и привличащи вниманието произведения на изкуството, наистина се разшириха и станаха по-скоро част от света на изкуството. Платното не трябва да бъде дом само за боядисване.

 

Вместо това можете да използвате прелести, висулки, парчета списания, компоненти от лексикон и почти всичко друго, за което се сетите, за да създадете изкуство, което е в рамка (без стъкло) и буквално ще постигнете удивителни резултати.

 

Стъклени мъниста също са чудесно допълнение към този вид работа. Чудесен пример за този вид занаят е дъска, в която можете да използвате различни занаятчийски материали, за да създадете единствен по рода си проект.

 

Скрапбукинг

Скрапбукингът е друга област на изработка, в която стъклените мъниста могат да станат много полезни. Използвайте някои мъниста от стъклени семена, за да добавите определение, или използвайте мъниста и панделка, за да създадете кантове или рамки на страници.

 

Можете също така да вземете няколко стъклени мъниста и тел и да създадете свое собствено допълнение към страницата, като телено писмо с мъниста или форма на сватбена камбана с няколко кристални стъклени мъниста.

 

Възможностите са безкрайни, когато става въпрос за включване на мъниста във вашите проекти на скрапбукинг, а стъклото е чудесен вариант, особено след като стъклените мъниста се предлагат в толкова много различни форми и цветове в ЕМ АРТ, че да отговарят на голямо разнообразие от теми.

 

Плетене на една кука

Добавянето на мъниста към вашия проект за плетене на една кука може да внесе допълнителна елегантност, чар и класа. Един хитър пример е копринената чанта от дантела. Това изглежда като обикновен модел на чанта за плетене на една кука, но мънистата му придават неочакван вид и текстура.

 

Трудната част при използването на стъклени мъниста при плетене на една кука е, че ще трябва да знаете точно колко мъниста са ви необходими, преди да започнете, тъй като първо ще трябва да ги нанижете.

 

След това ги оставете да лежат надолу до топката или чилето от прежда, докато не ви потрябват, след което можете просто да ги плъзнете нагоре и да ги използвате за плетене.

 

Копринени флорални аранжировки

Една област на изработка на домашен декор, в която можете да включите стъклени мъниста, е създаването на копринени флорални аранжировки. Може би сте виждали пясък и речна скала, използвани във ваза с копринени цветя, за да създадете интересен и уникален вид.

 

Това, което може би не знаете, е, че можете да използвате и стъклени мъниста, за да създадете същия ефект.

 

Независимо дали искате да използвате мъниста с форма на лют пипер с червени копринени рози, за да създадете кухненски акцент или прости кръгли мъниста, смесени с други среди, използването на стъклени мъниста във вазата или основата на вашите копринени флорални проекти е чудесен начин да добавите креативност и индивидуалност.

 

Изработка на венци

Цветни добавки, птици, птичи гнезда, пеперуди и широк спектър от други артикули са на разположение за тези, които изработват венци. Въпреки това, добавянето на стъклени мъниста към сместа може да добави малко блясък към вашето творение.

 

Опитайте да използвате телта от украса за птица или пеперуда, за да нанижете някои мъниста в красиви цветове, да навиете края на телта с клещи, след което да увиете телчето около ракитата или венеца.

 

Вместо да имате грозна тел, която трябва да скриете някъде отзад, сега имате красиво допълнение към венеца и е по -малко вероятно да прободете или нараните хора, които също могат да подредят различни аспекти на венеца.

 

Стъклените мъниста предоставят на занаятчията голямо разнообразие от възможности в почти всяка област на изработка. От абажури с перли до албуми, смесени техники до венци и дори изработка на бижута, има безкрайни възможности да изразите творчеството си, използвайки стъклени мъниста.

 

 

2. Дървени мъниста

 

Тези красоти вече не са само за детски колиета. Полилей от дървени мъниста е готина находка във всеки интериор, от супер блясък до съвсем обикновен облик. Изработването на такъв полилей е много лесно и бързо, а резултатът е готин!

 

Первази и подложки

Дървените мъниста са идеални за реализиране на такива занаяти! Просто поставете няколко дървени мъниста върху нишките или шнуровете и оформете подложките с размера, който искате, а тук шнурът е неонов, което прави парчетата по -цветни. Можете също така да добавите пискюли по краищата, ако желаете.

 

Тази голяма дървена перка от мъниста ще спаси вашите плотове и плотове от ненужно. Боядисвайте или оставете мънистата естествени, за да съответстват на всяка кухня и ги поставете върху кожена връв, за да образувате кръг.

 

Можете също така да създадете модерни омбре ефекти с мъниста от различни видове и нюанси или да опитате ефект на цветен блок.

 

Огледала

Едно готино огледало в рамка с дървени мъниста! Първо, решете размера и цвета на мънистата, които ще използвате, поставете ги върху някакъв шнур и оформете огледалото си.

 

Това готино малко огледало изглежда много бохо, благодарение на мъниста и пискюли, добавени като рамкиране. Рамката на огледалото е направена от три реда дървени мъниста с различни размери и допълнителна примка отгоре плюс допълнителна декорация с пискюли под огледалото.

 

Други идеи

Един креативен свещник изработен от дървени мъниста и малко шнур и нищо друго, ще изглежда уникално във вашия дон. Най -сложното тук е да изрежете достатъчно място за свещи вътре в по - големите мъниста, всичко останало ще отнеме малко време.

 

3. Пластмасови мъниста

 

Искате да подарите на детето си нова и уникална играчка за преподаване на имена на плодове и зеленчуци! Седящите ананаси са красив начин да ги обясните, направени от пластмасови мъниста с различни цветове.

 

Ключодържател делфини

Изработването на ключодържатели е най -добрата идея за изработка с мъниста. Използвайки различни цветни мъниста, човек може да направи ключодържатели като делфини, слонове и много други за направата на деликатна ключодържател.

 

Звънец на вятъра

Изкуството и занаятите от мъниста придадоха нов облик на звънеца на вятъра. Звънецът е направен с различни мъниста, които правят сърцевидни форми, завързани с копринени конци, за да направят перфектен звънец. Можете също да добавите пластмасови мъниста към струните. Закачете този занаят в коридора или кухнята във вашия дом.

 

Кутия за химикалки

Когато кутията за химикалки е направена с множество пластмасови мъниста, те придават зашеметяващ вид на декорацията на масата. Изработени от различни цветни мъниста, те са прикрепени здраво, за да направят кутията достатъчно здрава.

 

Ранголи с мъниста

Малки мъниста за занаяти се използват широко за приготвяне на прекрасни ранголи. С различни цветни мъниста, те са залепени върху хартиени листове, образуващи невероятен дизайн. Такива декоративни ранголи изработени от  мъниста са широко използвани за украса на стъпалата на вратите.

 

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Как сами да направим мъжки гердан Коледна украса върху дъска Как да си направим комплект изящни бижута с мрежест шнур от пластмаса


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.