Блог ЕМ АРТ

ПРЕЧИСТВАНЕ И ЗАРЕЖДАНЕ НА ГРАНАТ

ПРЕЧИСТВАНЕ И ЗАРЕЖДАНЕ НА ГРАНАТ

Когато си избираме минерал или кристал, обикновено ние предпочитаме онзи, който съответства на нашата зодия или на месеца ни на раждане. Това обаче, няма никакво значение, тъй като независимо от зодиакалния знак, всеки човек в различен етап от живота си, има нужда от определени минерали и кристали съответстващи на вибрациите му в този момент.

 

Затова най-правилният избор на камъни или кристали ще направите, когато се вслушате в собствените си усещания към камъка. При покупка на минерал или кристал, се отдайте изцяло на влечението на сърцето си към него, без да се притеснявате дали той ви съответства зодиакално.

 

Защото ако бъдете привлечени от цвета, формата или шарките на даден камък, това означава, че вибрациите му са сходни с вашите към този момент, и че това е „Вашият” камък, той също ви е избрал и ще ви помага.

 

Купете го и ще се убедите, че точно той ви е бил необходим. Не се притеснявайте дали ще направите правилният избор на камък или кристал, защото още с докосването ви до камъка вие ще почувствате дали имате желанието да се сдобиете с него.

 

Ще почувствате неговата енергия. Ако камъкът не е подходящият за вас, неговите вибрации няма да съвпаднат с вашите и съответно вашата душа няма да го иска – вие няма да сте привлечени от него.

 

Ето това е най-точният ориентир при избор на минерали и кристали. След като сте се сдобили с необходимия ви камък или кристал, преди да започнете да работите с него или да го носите, е необходимо да го изчистите от натрупаната до момента информация, която е абсорбирал от средата, в която е бил и след това да го заредите.

 

Зареденият камък ще бъде свързан с вас и ще ви носи само позитивна енергия. Грижете се за вашите камъни и кристали като за живи същества, защото те наистина са такива.

 

Те имат съзнание, което при тях е колективно. Камъните, които се намират в затворени помещения е добре да измивате на 2 седмици, а тези, които носите като бижута измивайте веднъж седмично, за да ги освободите от енергиите, които поемат и да могат да ви помагат с пълната си енергийна сила.

 

Как да пречистим естествен камък гранат?

Изчистване чрез звук

Може да използвате тибетски или кристални купи, камбани или чинели. Звукът от тези предмети създава силно пронизващ резонанс, който пречиства всяка негативна енергия не само от кристалите, но и в помещението, в което се намирате.

 

ЗАРЕЖДАНЕ: След изчистването, можем да заредим камъка гранат с енергия чрез някой от изброените по-долу начини. Предпочитан метод е преди да заредите кристалите с някои от другите долу изброените методи е – първото зареждане (с вашата енергия).

 

Зареждане на слънчева светлина, на дъга, дъжд и др.

В зависимост от това, с коя от природните сили е зареден гранатът, той започва да я излъчва. Планинският кристал например обича слънцето и може да стои на слънце непрекъснато, но Аметистът, Розовият кварц и някой други избледняват, ако са изложени на слънце твърде дълго.

 

Изчистване и зареждане на гранат с друза

Поставете камъка върху една голяма друза или го заобиколете от по-малки друзи. Те действат като лечители.

 

Друзата може да послужи като генератор, който да зарежда с енергия по-малките кристали и минерали, като им позволява да се настроят по естествен начин и да балансират техните вибрации. Друзата е чудесно средство, с което да държите всичките си камъни чисти и в готовност за работа.

 

Програмиране в 5 стъпки:

 

  1. Изчистете своят гранат с предпочитания от вас метод и се усамотете с него някъде, където няма да бъдете обезпокоени по време на процеса на програмирането.

 

  1. Задръжте камъка във вашата доминантна ръка (лява, ако сте левичари) и изчистете своето съзнание от всякакви мисли. Започнете да се фокусирате върху вашето намерение за програмирането на камъка.

 

  1. Фокусирайте се върху вашето намерение за камъка като изричате на глас описателни думи. Например: Ако желаете да програмирате камъка си да ви донесе вътрешно спокойствие, започнете да повтаряте думите „вътрешно спокойствие” отново и отново.

 

Ако обстановката не позволява да изричате думите прекалено високо на глас или се опасявате, че бихте могли да привлечете ненужно внимание, можете да шепнете думите

 

  1. Повторете думите на вашето намерение, като един вид наричане и върху недоминантната си ръка, след което поставете тази си ръка върху другата в която държите камъка. Притиснете ръцете и почувствайте как вибрациите преминават в кристала.

 

  1. Продължете да държите камъка и да повтаряте вашето намерение докато усетите, че вибрациите са потънали в него напълно. Ако почувствате, че е необходимо, повторете четвърта стъпка.

 

Програмиране на образ или емоция

Поставете камъка пред третото си око и си представете как от там излиза светлина, която вкарва енергията на образ или емоция в кристала.

 

Ако искате да програмирате камъка за любов, тогава го поставете пред сърдечната си чакра и помолете кристалът да ви помогне да имате щастлива и споделена любов с най-подходящия човек (този който е определен за вас) или да срещнете вашата половинка (истинската любов).

 

Формулирайте го с ваши думи, но не споменавайте конкретни имена, защото Вселената знае по-добре кой е вашият най подходящ партньор и кой е истинската ви любов. Тези програми отнемат от 5 до 10 мин.

 

Програмиране на камъка с 3 бели свещи

Подредете ги в равностранен триъгълник с върха към вас. Вземете камъкът и го сложете по средата на триъгълника.

 

Представете си как около него се образува сфера от енергия идваща от свещите и кажете (това е само пример, може да изречете всичко друго по ваше желание): “Чрез моята сила и енергията на огъня те зареждам с енергия за моето най-висше благо и за висшето благо на всички, сега”.

 

Представете си как топката се смалява докато кристалът я погълне напълно. Ако правилно сте го програмирали след това, когато го вземете в ръце ще имате усещането че той пулсира.

 

След като интуитивно усетите, че камъка е поел вибрациите, енергията и програмата, които сте му задали, отворете ръцете си и му благодарете. Той вече е програмиран и ще ви бъде верен помощник!

 

Техника за ОТПРОГРАМИРАНЕ

 

Изчистване с любов

Вашият камък ще бъде напълно отпрограмиран и изчистен след като му предадете чувството на любов. Това е същата техника от по-горе за изчистване, която премахва напълно всякаква информация и програми от кристала.

 

Ако държите монокристал или херкимер (двойно заострен), поставете палецът на дясната ръка върху долния връх на кристала, а показалецът поставете на горния връх. Задръжте по този начин.

 

Едновременно с това, хванете кристала по средата, с палеца и показалеца на лявата ръка, така че те да са един срещу друг (на две срещуположни стени на кристала).

 

Ако сте го хванали правилно с двете си ръце, се получават две полуоси от палеца и показалеца на двете ви ръце. Следва да се съсредоточите и да визуализирайте картина на любов, която вливате в кристала. Сега поемете въздух през диафрагмата и издишайте рязко през носа. Този метод изчиства напълно кристала от всякаква информация и програми.

 

Визуализация

За преустановяване на програмата, която сте задали, повторете стъпките на програмирането. Поставете кристалът в ръката, пред третото око или сърдечната чакра и визуализирайте образът или емоцията, които сте вкарали в него как се разграждат или изчезват.

 

Вдишайте дълбоко и духнете върху кристала, виждайки как издухвате програмата вън от кристала и той остава чист. Може да изречете и някакви думи, например: “Пречиствам те и те освобождавам от всички зададени програми. Ти си абсолютно чист”.

 

Знаете ли, че...?

 

Гранатът води до незабавното усещане за това кои сме ние по един нежен начин. Ние създаваме своето възприятие за света. С промяна на начина по който виждаме света, реалноста също се променя. Не изпитваме вече нужда да се защитаваме от другите, знаейки че е много по-лесно просто да променим възприятието си.

 

Гранатът показва много ясно през огледалата в среда на човек къде се намира по даден въпрос.

 

Това не винаги е нещо лошо.

 

Това е камък, който подава ръка да се усвои вибрацията на почтеност към самите нас, защото се виждаме навсякъде. Това е ценен инструмент за хората, които се борят да проявят емпатия.

 

Чудесен камък, който може да научи да се обръща повече внимание към собственото енергийно поле, отколкото енергийните полета на другите хора. Граната нежно насочва как да отделим нужното и здравословно внимание върху собствената енергия, като се измести вечното внимание от енергията върху околните.

 

Гранатът показва къде собствената енергия е отговорна за това, което човек вижда в заобикалящата го среда. По този начин, разкрива мистериите около това, което му се случва.

 

Камъка не само помага да видим кои сме в даден момент, но и ни помага да насочим мислите си към това как искаме да бъдем в следващия ход.

 

Граната има и защитни атрибути. Твърди се, че помага за защитата на своя носител при пътувания. Фолклорът гласи, че тези камъни защитават от злото, злите очи и проклятията. Гранат близо до леглото или под възглавницата помага за защита от кошмари.

 

Изключително ценен камък за работа с други хора по проекти. Позволява да разберем как биваме възприети от другите. Веднъж разбрали това, можем да комуникираме на различно ниво. Това е една от причините, поради които Гранатът е толкова добре познат като добър камък за бизнеса.

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

МИСТЕРИОЗНИТЕ СВОЙСТВА НА ВИСУЛКА АХАТ СУХО ПЛЪСТЕНЕ ЧРЕЗ ИГЛОНАБИВАНЕ Пречистване и зареждане на Авантюрин - Съвети за начинаещи


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.