Блог ЕМ АРТ

Какво символизира тюркоазената висулка и как да я комбинираме

Какво символизира тюркоазената висулка и как да я комбинираме

 

 

Символика и значение на тюркоазените висулки

Тюркоазените висулки имат силна енергия на духовно настройване и са много ефективни за подпомагане на комуникацията. Те помагат да се балансират вашите мъжки и женски аспекти и имат впечатляващи метафизични свойства.

Те са мощни лечебни камъни, които ще филтрират петия елемент етер в етерното тяло. Тези сини камъни се използват от хилядолетия и са едни от най-старите камъни, направени в бижута. Естествената енергия на тези камъни ще ви помогне да общувате с истината.

Те имат силен ефект в гърлената чакра и могат да ви помогнат да развиете ясновидски способности. Отличителните вибрации на тези камъни резонират в чакрите на гърлото и третото око, което ви позволява да получите достъп до знания от миналия живот. 

Те подобряват ефективността ви да съобщавате това, което идва от духа, във всекидневния ви физически живот.

 

Къде се намира тюркоаз?

Тези камъни се използват от древни времена. Най-добрите камъни идват от Австралия, Иран, Афганистан, Тибет и югозападната част на САЩ. Може да се намери и във Франция, Великобритания, Русия, Полша, Арабия, Египет, Китай, Перу и Мексико.

Химичното наименование на тюркоаз е алума фосфат. Цветът на тези камъни обикновено е класическият цвят, който наричаме тюркоазено синьо, но е възможно тези камъни да се получат и в други цветове.

Това включва зелени камъни от Тибет, бели тюркоазени камъни, някои доста необичайни лилави тюркоазени камъни. Всички цветове на този камък стават трудни за получаване в естествена форма и тъй като той става по-рядък, голяма част от камъка вече е стабилизиран.

Синята тюркоаза се образува, когато има мед, зелената тюркоаз се образува, когато има желязо. Въпреки че е известно, че бялата тюркоаза се образува, когато нито един от тези минерали не се среща в камъка, белите камъни са доста редки.

Тюркоаз има впечатляващи метафизични свойства! Тюркоазените камъни имат впечатляващи метафизични свойства, които насърчават съпричастността, но това няма да ви попречи да можете да говорите откровено, когато е необходимо. Енергията на тези камъни ще ви помогне да се чувствате спокойни, когато говорите публично.

 

И все пак тя винаги носи силна способност да ви помогне да живеете живота си с почтеност и истина.

Ако сте срамежлив човек, тюркоазените камъни могат да ви помогнат да допринесете повече за разговорите и да сте наясно кога това, което имате да кажете, има стойност и валидност. Енергията на този камък вибрира силно във висшата сърдечна чакра, което ще ви помогне да бъдете по-състрадателни

Също така ще ви помогне да простите на другите, които не действат състрадателно към вас. Въздействието на тази необичайна енергия в гърлената чакра ще ви помогне да говорите с истина, мъдрост и откровеност.

 

Духовното значение на тюркоаза е известно през вековете

Това е силно защитен камък, който също е използван за направата на защитни амулети. Тяхното силно духовно лечебно действие ще бъде особено мощно, ако ги използвате при гърлената чакра. Това е силен камък на духовното настройване и използването на този камък в медитация е много полезно.

Енергията на тюркоазените камъни може да ви помогне, докато сте в медитация, да изследвате минали животи и може да създаде по-голяма умствена яснота. Вибрацията на този камък е мощна в сърдечната чакра, тъй като гарантира, че любовната енергия преминава към всичко, което правите.

 

Бижута с тюркоазени висулки

Прекрасните бижута от тюркоазен камък се използват от хилядолетия, тъй като са ценени заради красотата си.

Носенето на тюркоазени обеци от камък може да ви помогне да развиете психически дарби и е полезно, ако работите за повишаване на вашите психически сили.

Той е в списъка със зодиакални камъни, а тюркоазените камъни имат отличен ефект както в сърдечната чакра, така и в тимусната чакра.

Носенето на този камък в тази област помага на по-голямо ниво на състрадателна и обичаща енергия да тече към вашите комуникации.

Това е роден камък през декември и е древен роден камък, така че не е изненадващо, че той е в списъка на рождените камъни по месеци.

Това е мощен камък, който трябва да се носи за защита, а тюркоазените колиета или гривни може да са много ефективни, за да помогнат на цялостното ви здраве.

Това ще помогне на вашите комуникативни способности, както и да резонира надолу в долните чакри, ако се носи като висулка до гърлото.

 

Подходящи комбинации с други камъни

Ако чувствате, че имате нужда да балансирате своите мъжко-женски енергии, може да ви хареса да ги комбинирате с други камъни, които хармонизират вашата енергия.

Това включва йолит, родохрозит, амазонит и хематит.

Ако работите върху вашите психически дарби и възнамерявате да работите във всякакъв вид психическа работа, комбинирайте този камък с други силни комуникационни камъни, които също помагат на психичните способности.

По-специално можете да използвате син хемиморфит, син сапфир, син топаз и лазурит, за да ви помогнат. Тюркоазените камъни могат да се използват с други камъни на медна основа, включително с малахит, планхеит, киноит, камък от Ейлат или хризокола.

За да позволите вашата вибрация на истината да бъде подобрена, можете да изберете да я използвате със содалит, монтебразит, син аджоит в кварц или киноит. Този прекрасен камък също ще се комбинира добре с който и да е от останалите чакри със синьо или камъни от трето око.

Успокояващи камъни като яспис, диоптаза, скай мрамор или ларимар могат да се използват с тюркоаз, за да успокоят емоциите и да донесат изцеление.

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията 5.00/5 от 1 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

В СВЕТА НА ФАНТАСТИЧНИЯТ ЯСПИС Коледна украса върху дъска ДА СИ НАПРАВИМ ОРНАМЕНТИ ЗА ЕЛХА ОТ ДЪРВЕНИ ВИСУЛКИ


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.