Блог ЕМ АРТ

Мистичното притегляне на авантюрина в света на зодиакалните знаци

Мистичното притегляне на авантюрина в света на зодиакалните знаци

Мистичното притегляне на авантюрина в света на зодиакалните знаци

От незапомнени времена се знае, че полускъпоценните и скъпоценни камъни и минерали имат невидима нишка, която ги свързва като притегателна сила с определени зодии и планети.

Всеки носи енергия, която за едни има силата да лекува, но за други е напълно безполезна. Именно по тази причина е хубаво да сме наясно с могъщата им сила преди да се обърнем към тях за помощ.

Покровител на зодия Рак

Авантюринът е полускъпоценен камък, който не прави изключение от останалите кристали и също носи със себе си мистична мощ, която привлича по особен начин представителите на зодия Рак.

Това съвсем не е случайно. Всеки, който има в обкръжението си един Рак знае колко темпераментен и буен нрав могат да скрият по щипките, изградени от любов и привързаност.

Авантюринът от своя страна е камък на баланса и хармонията – качества, към които всеки Рак се стреми и желае да усъвършенства.

Раците са авантюристични и приключенски настроени натури, стига това да е свързано с любимия човек, а авантюринът е всеизвестен покровител на приключенците.

Добрата новина за представителите на зодиите Дева и Телец са, че те също биха могли да извлекат множество ползи, ако се доверят на магичната сила на приключенския камък .

За Девите и силата на камъка

Като единствена зодия, обозначена с харизмата на жена, представителите й се славят със стремежа си към хармония. А авантюринът е перфектният източник на баланс, логично и последователно мислене и насърчаване на успеха, към който се стремят Девите.

Телците и авантюрина

Благодарение на способността на камъка да стимули интуицията и енергията, от която телците имат постоянна нужда, камъкът може да се окаже добър помощник в ежедневието на представителите на тази зодия.

Абсолтно забранен за огнените зодии

Докато камъкът влияе чудодейно на зодиите Рак, Телец и Дева, представителите на Овен, Козирог и Скорпион ще предизвикат истинско бедствие, ако използват камъка като лечебно средство. Ако се изкушат да се украсят с бижу от кристала, твърде вероятно е да ги сполети лош късмет, финансови загуби или усещане за неудовлетвореност от живота.

Смята се, че негативното влияние върху едни и ползите при други се свързват с планетите, които покровителстват камъните и зодиите.

Може да се каже, че до известна степен, той е капризен камък, който сам трябва да поиска да ви донесе своята благодат.

Като цяло – препоръката на вещи в областта е бижута и талисмани от авантюрин да бъдат носени с известни прекъсвания. Това е така заради променящата се енергия на кристала. Най-удачно е да се възползваме от благоприятното му действие във третата четвърт от фазите на луната.

Авантюринът има толкова мощна енергия, че са необходими само няколко часа, за да се усети ефективна промяна. Именно заради това енергийно пренасищане, специалисти твърдят, че камъкът не е подходящ за носене от бременни жени

Приложение

В следващите няколко реда ще разгледаме различните начини за приложение на аквамарина в нашето ежедневие.

Авантюрин и окултния свят. Любопитен е фактът, че това на пръв поглед нено творение на природата може да се използва в магически ритуали с особено мощна сила. Причината да бъде употребяван в заклинания е нестихващата му енергия. Най-често те са свързани с подобряване на възприятията, както и с цел да стимулират креативността и интелигентността. 

Магнит за благополучие. Едно от най-известните му свойства е да привлича пари. Поради тази причина често се използва като талисман от хазартни личности и комарджии. Една от най-известните певици в света – Бионсе често попада под светлините на прожекторите с обеци и колие с късметлийския камък. През 2018 година състоянието на певицата достига 355 милиона долара. Дали има връзка между двете, можем само да гадаем, но фактът, че камъка се е използвал като украшение от знатни крале и кралици в миналото ни кара да се замислим за мощта, която носи.

Ако не си падате по масивни накити, но желаете да привлечете парите на ваша страна, то талисман с камък от авантюрин, който да носите със себе си би тествал легендите, които се носят за кристала.

Къде да разположим авантюрина според Фън-Шуи. Древното изкуство за хармонизиране на енергията също отдава специална почит на камъка. Както всеки елемент в него, авантюринът също има свое отредено място и предназначение. Най-често се използва под формата на сувенир за дома, представляващ дърво на живота, тъй като в изкуството на Фън-Шуи то символизира развитието и положителната промяна. Ако вече сте се сдобили с подобно дърво или имате няколко камъчета и се чудите къде би било най-удачно да ги позиционирате, то специалисти съветват да им запазите място в югозападната част на помещението.

Във Фън- Шуй се смята, че авантюринът действа като защитен кристал, който елиминира тревожността и насърчава положителните вибрации и енергии. Повишава самочувствието и привлича благоденствието в дома. Понижава кръвното налягане и дава зелена светлина процесите, които се случват в кръвоносната система. Освен всичко казано до тук, една от любимите причина да имате сувенир с аквамарин у дома е способността му да засилва страстта и любовта в семейството.

Чакрите и кристалът. Благодарение на разновидностите на прелестния камък се смята, че всяка от тях действа по различен начин на различните чакри. Синият авантюрин  най-полезен за сърдечната чакра, тъй като подобрява емоционалния баланс и засилва енергията на любовта.

Зелената му разновидност има най-силно въздействие върху чакрата на третото око и коронната чакра.

Прасковеният цвят се свързва с ползите върху пъпната чакра, а червеният – върху коренната и способността да стимулира метаболизма.

Медитация и ползите му в нея. Ако медитирането е ваш любим ритуал за духовно изцеление, то вече сте наясно, че авантюринът трябва да бъде неизменна част от процедурата. Ако все още сте начинаещи, задължително се снабдете с кристала, който ще ви донесе усещане за топлина и баланс. Един от най-простите методи за употребата му е да вземете по едно парче от камъка във всяка ръка, да затворите очи и да се фокусирате върху дишането си. Бъдете търпеливи, Рим не е построен за един ден. Ако мигновено не почувствате тялото ви да потъва в дебрите на спокойствието, то вашите камъни не резонират и е необходимо да бъдете по-търпеливи  и настоятелни. С практиката ще усетите как става все по-лесно да се отдадете на спокойствието, което ще изпълни вътрешното ви Аз.

Ако сте напреднали в света на медитацията, то не би било трудно да направите своята пирамида от авантюрин, с помощта на която да достигнете до същността на проблемите и да се освободите от тежестта им.

Стоунтерапия. Ако за първи път чувате за тази процедура, то е полезно да знаете, че това е много зареждащ начин да освободите тялото си от стреса с помощта на масаж с лечебни камъни. И тук е отредено специално място на нашия любим авантюрин. В тази козметична процедура той се използва за подобряване на вида на кожата, която е претърпяла травми от различни неблагоприятни фактори като акне, замърсявания и други. Процедурата се извършва с помощта на авантюринова вода, която се приготвя като се оставя къс авантюрин да престои едно денонощие в нея.

С направения еликсир се измива и изтощена коса. Тази отвара има силата да регенерира кожата и да стимулира кръвообращението. С нейна помощ се успокоява и напрежение в очите, предизвикано от прекомерна работа с компютър.

Въпреки, че терапията се прилага най-добре в комбинация с етерични масла и направена от специалисти, можем да я приложим и в домашни условия тъй като е достатъчно лесна за изпълнение, а ефектът – поразителен.

Според така наречените „минерални специалисти” , след като кожата ни влезе в контакт с минерала, неговата положителна енергия започва да влияе на клетките и тъканите чрез енергийните потоци.

Много е важно да знаем, че преди да пристъпим към което и да е от изброените приложения на камъка е необходимо да го измием и презаредим, за да се възползваме максимално от неговите ползи.

Веси Йотова (Веси Йотова) Веси Йотова

Веска Йотова е журналист по професия и добротворец по призвание. Вярва, че думите носят силата да променят хора и събития. Организатор е на редица благотворителни кампании и смята, че доброто е пътят към щастието.
Когато не е въоръжена с думи, нейното най-силно оръжие е творчеството. Всяка свободна минута прекарва в дърводелското си ателие, където изработва декор и мебели за деца. Твърди, че всичко, което излиза от ръцете на твореца носи парче от неговата душа. В седмичните творчески ателиета за деца, които организира учи малчуганите да изразяват себе си с изкуство.
Според нея, хобито е най-добрата терапия, която ангажира ръцете, за да може съзнанието да почива и да се презарежда с положителна енергия.

Всички статии на Веси Йотова

Оцени статията 5.00/5 от 2 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Как да си направим сами красива Коледна елха? 3 ТОП ИДЕИ ЗА ВРЕМЕННА УКРАСА НА СТЕНА НА ИЗГОДНА ЦЕНА Какво символизира тюркоазената висулка и как да я комбинираме


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.