Блог ЕМ АРТ

ПРЕЧИСТВАНЕ И ЗАРЕЖДАНЕ НА АМАЗОНИТА

ПРЕЧИСТВАНЕ И ЗАРЕЖДАНЕ НА АМАЗОНИТА

Много хора използват камъните, за да успокоят ума, тялото и душата си. Но може би сте забелязали с времето, че камъните преди ако са се чувствали леки, то вече тежат. Това е сигурен знак, че тяхната енергия се нуждае от обновяване.

 

Процесът на изчистване е необходим, преди да използвате амазонита за изцеление, защото колкото по-чиста е енергията му, толкова по-мощна всъщност е тя. Когато си купите нов амазонит, Вие не знаете през колко ръце е преминал за да стигне до Вас.

 

Камъните често изминават големи разстояния преди да достигнат до Вашите ръце. От изравянето им до пристигнето при продавача, всяка стъпка по веригата на транспорт излага камъка на енергии, които може да са несъвместими с Вашата собствена.

 

Ето защо, важно правило при покупката на нов камък амазонит, е да бъде почистен веднага преди да се носи или работи с него. Когато камъните и кристалите се използват за изцеление, те стават изключително възприемчиви към вибрациите на индивидите с които имат допир.

 

Те могат да поемат и задържат енергиите и ето затова е нужно да се почистват след всяка работа с тях. Често обаче, ако човека получаващ енергията им участва съвсем съзнателно в процеса, камъните могат да се енергизират и няма да се нуждаят от специално почистване.

 

В такива случаи, е достатъчно да се държат само в добре осветена стая (за предпочитане слънчева светлина) или върху голяма кварцова друза за да получат достатъчно почистване и презареждане.

 

Ако обаче, на човек му е нужна дълбоко енергийна сесия или е несклонен или не е в състояние активно да вземе участие в своя изцелителен процес, е възможно камъните да отдадат голяма част от своята светлина и енергия за да подпомогнат изцелението.

 

Като допринасят толкова много, те могат да бъдат изпити от собствените си жизнени сили и в такива случаи е нужно да бъдат пречистени и презаредени преди да се използват отново. Когато камъните или кристалите се нуждаят от изчистване, те често губят сиянието си и стават мъгливи и тежки.

 

 

8 ефективни начина за пречистване и зареждане на Вашите амазони

 

№ 1 - Течаща вода

Водата е универсално почистващо средство. Ако имате достъп до изворна вода и търсите бърз начин да ги изчистите, тогава ги занесете до естествен източник на вода.

 

Ако ситуацията позволява, поставете ги в плитчините на речно корито за 10-20 минути за да бъдат отмити натрупаните енергиите или ги дръжте в дясната си рака под чучур с вода.

 

Запомнете никога да не поставяте Селенит във вода, тъй като е съставен от гипс и лесно ще се разтвори. Морската или океанската вода също действа, но е добре да се избягва, тъй като повечето камъни биха се разрушили от корозионното действие на солта.

 

Не се препоръчва за меки, порести или такива, които съдържат микроелементи като :

  • Малахит
  • Халит
  • Калцит
  • Лепидолит и Ангелит

 

№ 2 - Излагане на слънчева светлина

 

Природните енергии, предавани от Слънцето, също могат да заредят амазонита Ви с естествени енергии. Много хора обичат да оставят наскоро закупените си камъни на слънчева светлина за ден-два, за да им позволят да поемат силните енерги на Слънцето.

 

Когато оставяте камъни на слънчева светлина, имайте предвид, че някои цветни камъни могат много бързо да избледнеят, ако светлината е силна.

 

Това може да се случи например с Аметист. В този случай се опитайте да не оставяте този кристал на силно слънце за повече от час или изобщо да не го изкарвате и да изберете друг начин за пречистването му.

 

За да сте сигурни, че не рискувате с определен камък, изкарвайте го само по време на изгрев или залез, защото слънчевите лъчи няма да са толкова силни през това време на деня.

 

№ 3 - Зареждане на камъни на лунна светлина

 

Друга чудесна възможност да заредите лечебните си приятели амазонит е нощно време. Разположете ги върху естествена повърхност като трева или пясък, но ако това не е опция, поставете ги на перваза на прозорец, където те ще получат пряка лунна светлина.

 

Докато ги оставяте, намислете си нещо, от което искате да се освободите. Може да бъде едно и също нещо или да изберете различно с всеки кристал. Не си пожелавайте повече от пет неща, твърде много е и ще смъкне личната Ви вибрация.

 

Това е поддържаща практика, която помага да запечатаме това, което сме готови да пуснем с пълнолунието.

 

Прекрасното на този метод е, че няма камък, който да не трябва да се излага на лунна светлината. Единственото за което трябва да внимавате е дали ще вали или не. Някои кристали като Селенит, не са в безопасност когато са навън в дъжда.

 

Период, за който е хубаво да следите е началната фаза на Луната. Зареждането на амазонит по новолуние сигнализира време да освободим онова, което вече не ни служи - това е плодотворно време да се освободим от негативните сили и да абсорбираме само лечебна, положителна енергия.

 

№ 4 - Заряване под земята

 

Още един изключително приятен и лесен за изпълнение метод. Можете да използвате елементите на земята, като заземите амазоните си под повърхността на земята. Земята ще извлече всички нежелани енергии, така че те да бъдат освежени и леки за носене след това.

 

Понякога един камък може да отнеме повече време, за да се изчисти, особено ако е бил използван при дълбока, интензивна енергийна практика като заздравяне на чакрите. В този случай го оставете няколко дни в почвата.

 

 

№ 5 - Използвайте други камъни

 

За общо почистване и презареждане може да се използват друза аметист или цитрин, и четири шипа планински кристал. Камъните, които се нуждаят от пречистване се поставят върху друзата, докато четирите шипа са поставени да сочат към друзата. Създайте кръст около друзата като поставите шиповете от север, юг, изток и запад.

 

По този начин, шиповече зареждат друзата, която от своя страна зарежда камъните. Камъните могат да бъдат оставени върху друзата за неопределено време, дори превръщайки се в техен дом между енергийните сесии.

 

Кварцовите друзи рядко се нуждаят от почистване поради интензивното отразяване на светлината на шиповете, което създава енергиен щит, който е самостоятелно енергизиращ. Ако, обаче, усетите че друзата се нуждае от почистване, метода вода-слънче е най-добър за ползване.

 

№ 6 - Прекадяване

 

Друг популярен метод за зареждане на амазоните е чрез прекадяване. Това е древен ритуал по изгаряне на тамян или естествени билки и оставяне на дима да обвие кристалите за да се прочистят от запаметените енергии.

 

Няколко вида тамян се препоръчват специално за това, тъй като, когато се изгорят, те отделят определени елементи във въздуха чрез дима, който може ефективно да премахва лошите и натрупаните енергии.

 

Следните тамянни пръчици са особено препоръчителни за ефективно кадене:

  • градински чай
  • Пало Санто
  • сандалово
  • кедрово дърво

 

Може да се използва перо за вентилиране на дима върху кристалите.

 

 № 7 - Визуализация

 

Ако изберете лично да заредите своите специални амазони или тези, които се нуждаят от внимание, дръжте ги в дясната си ръка (даващата), затворете очи и изпратете собствената си изцеляваща енергия към тях.

 

Представите си ярък лъч бяла светлината влизаща през главата Ви, свързваща се с любовта в сърдечната чакра и след това отправяща се по рамото към ръката към камъка.

 

Ако изберете, може да визуализирате скала с числа подобно на термометър, само че от едно до десет. Докато се концентрирате за канализирането на изцеляваща светлина към камъка, наблюдавайте как светлината се увеличава по скалата докато достигне десет и после я подръжте там за поне три минути.

 

По този начин, може да презаредите камъните с които често работите за собственото си благополучие.

 

Енергизирането на кристали чрез визуализация ги програмира не само със собствена същност, но и със силата на бялата светлина. Камъните, с които се работи често по този начин може да увеличат тяхната изцеляваща мощ до десет пъти, превръщайки се в по-красиви и сияйни отколкото първоначално са били.

 

 

Кристали като кварц, тюркоаз и обсидиан са били ценени от цивилизациите през цялата история на Земята. Тези кристали не само са зашеметяващи за гледане, но и се смята, че много видове притежават голяма лечебна сила за ума, тялото и душата.

 

Но докато кристалите имат способността да абсорбират и задържат положителна енергия, те също имат способността да задържат отрицателна енергия. Ето защо е изключително важно да ги почиствате и зареждате често.

 

№ 8 - Земя, генерираща зареждане

 

Извлечете енергията на земята и почвата обратно към кристалите си, за да ги заредите. Тази естествена техника на зареждане позволява на вашите кристали да възстановят връзката със земята, за да върнат мощни лечебни енергии. Този метод е лесен за изпълнение, стига да имате достъп до петна от естествена земя.

 

Използването на земни почви ще се справи добре, тъй като се препоръчва да погребете кристала си в мръсотията, за да имате мощен ефект на почистване и възстановяване на енергията. Градините са полезни, но не са необходими. Растение с пръст, което имате в дома си, ще работи също толкова добре.

 

 

Останете на върха на зареждането на камъните!

 

Кристалите с положителна енергия, които излъчват, изискват време и внимание. За да подобрите ефективно различни области от живота си с камъни, ще трябва да заредите вашите, за да ви дадат нужната позитивност и лечебна енергия.

 

С много различни видове камъни, които осигуряват широк спектър от мощни енергии, не забравяйте да изберете подходящите за вас. Независимо дали искате да освободите отрицателна енергия от камъните си или искате да насърчите изцелението на тялото си - независимо от случая, винаги бъдете подготвени и зареждайте амазоните си често.

 

 

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Картини за рисуване по номера Ръчно изработена мартеница за дома и офиса ЛАСТИЧКИ ЗА ПЛЕТЕНЕ - НОВИЯ СВЕТОВЕН ХИТ


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.