Блог ЕМ АРТ

Пречистване и зареждане на Авантюрин - Съвети за начинаещи

Пречистване и зареждане на Авантюрин - Съвети за начинаещи

Грижата за нашите камъни и кристали е част от процеса по обмен на енергия и лечение с кристали. Затова трябва да се отнасяме доста старателно към този етап от притежанието им, тъй като неправилно пречистените и презаредени камъни не само може да не подействат, но биха могли и да навредят, ако не сме се отървали от енергията, която са събрали.

В тази статия ще поговорим за правилната грижа за нашите бижута и аксесоари от авантюрин. Как да ги изчистваме, зареждаме и програмираме.

Основни методи и похвати

Всеки любител на практиките с лечебни кристали знае, че  въпреки, че не са живи същества, те имат способността да резонират с енергията. Преди да започнат обаче да ни „служат”, трябва да се уверим, че сме отстранили енергийните модели, които са заложени в тях преди да станат наши. Тази стъпка важи с пълна сила и за бижутата с кристали, които носим през деня. Те трябва да бъдат почиствани всяка вечер.

Пречистване

Това е първата стъпка от грижата за новия член от колекцията ни с кристали. Тъй като той е мощен катализатор на енергия, отстраняването на събраната такава е от съществено значение.

●      Пречистване с морска сол

Този метод е изключително популярен  и удобен за практикуване, тъй като не изисква особени усилия от наша страна. Необходимо е просто да напълните купичка с морска сол и да заровите камъка, без да го търкате или да прилагате друг вид механично триене. Авантюринът престоява една нощ в купичката. На сутринта го измивате под течаща вода и е готов  за презареждане. Алтернативен вариант на солта е оризът.

●      Пречистване с опушени билки

Този подход за пречистване е много популярен в Америка. Необходими са ви топлоустойчив съд и ароматни билки. Можете да изберете градински чай, кедър или сладка трева. Поставяте ги в съда предназначен за горенето и ги палите докато образуват пушек. През благоуханието прекарвате авантюрин, който има нужда от пречистване.

Процедурата се повтаря няколко пъти докато не получите усещане за свършена работа. Хората, които редовно практикуват кристалотерапия споделят, че пречистването е успешно, когато камъкът започне да се усеща по-лек от обикновено. Тази практика е подходяща и за енергийно освежаване на помещение, в което се чувствате дискомфортно или смятате, че има лоши вибрации.

●      Пречистване с любов и добри намерения

Това е един от най-подходящите методи за почистване на енергията на авантюрина, тъй като проектира отражение на неговата същност и мисия. Въпреки, че е малко по-сложен за изпълнение, този начин спомага и за положителната нагласа у вас, което го прави двойно по-полезен.

Има няколко стъпки, които трябва да спазите. Вземете авантюрина и го хванете с палеца и показалеца на дясната си ръка. Задръжте така няколко секунди, като междувременно вдишвате дълбоко и издишвате.

Държейки камъка, опитайте да проектирате вашите положителни мисли в ядрото му. Представете си как той се пълни с лечебна сила и благодат. Повторете процедурата докато усещате, че има нужда да бъде повтаряна.

●      Пречистване с вода

Това е универсалният подход за почистване на кристалите, но е най-добре да се прави с бистра, изворна вода, която да „отнесе” натрупаната енергия на вашия авантюрин.

Зареждане на кристали

След като сме приключили с пречистването на нашия кристал, идва време да го заредим с необходимата му лечебна енергия. Предлагаме ви да използвате любимия метод на авантюрина – Зареждане с лунна светлина. След като кристалът е бил почистен, оставете го за една нощ на лунна светлина.

Не е необходимо да изпълнявате каквито и да е други процедури, но е хубаво да мислите за това, което душата ви желае от камъка. Може да го прошепнете като желание, молитва или както ви подскаже сърцето.

Този метод е подходящ, тъй като авантюринът има много силна връзка с луната и ще получи подходящата за него енергия. Освен това, ако решим да го зареждаме със слънчева светлина, то тя може да го увреди и да измени цвета му. Най- подходящото време за зареждане с лунна светлина е по време на началната фаза на Луната.

На сутринта ще имате готов за програмиране камък (бижу).

Програмиране

Също толкова важен процес, както и останалите, тъй като това е моделът, според който вашият авантюрин ще работи за вас. Кристалите могат да се програмират чрез мисъл, звуци, чувства, цвят, докосване и дори емоция, която да промени вибрацията им.

●      Програмирането с мисъл

Това е може би най-често използваният метод, тъй като приложението му е изключително лесно. Необходимо е само да се съсредоточите към желанието си и да визуализирате ясна картина на действието, което желаете да се случи. Например, ако желаете да имате повече благополучие и финансите да идват с лекота при вас, представете си, че това е вече е реалност. Важно е да се фокусирате върху чувството, което ще изпитате, представяйки си щастливия момент от сбъднатото желание. Може да комбинирате този метод с нежна и тиха музика, която ви носи спокойствие.

Прошепнете „програмата” на вашия кристал с няколко думички. Важно е те да бъдат предимно с положително значение. Например, ако искате да привлечете любов с думите „нека любовта ме намери”, вместо „не искам да съм самотна повече”. Положителният модел ще се превърне в начин на мислене и ще привлича все повече благоденствие за вас.

Кога сме готови? Това със сигурност ще усетите със сърцето си, тъй като авантюринът ще ви подскаже, че е готов да се залавя за работа.

●      Програмиране чрез ритуал

Друг вариант за настройка на вашия кристал. За целта са ви необходими три бели свещи, които да разположите в триъгълник с връх, сочещ към вас. Поставете камъка или бижуто в средата и ги запалете.

Започнете да си представяте как светлината от пламъка е чиста енергия, която се влива в кристала, образувайки кълбо от светлина. През това време също можете да прошепнете програма, която да се запамети във вашия камък.

Който и метод да изберете е важно да завършите ритуала с благодарност. И вашият авантюрин е готов да ви бъде от полза.

Как да го съхранявате правилно?

Ако вече сте пречистили, презаредили и програмирали вашия авантюрин, но няма да го използвате, можете да се погрижите той да бъде прилежно прибран и предпазен от вредни въздействия като слънчевите лъчи. Честата употреба и неправилното съхранение могат да повредят вашите скъпоценни камъни и бижута и те да загубят блясъка си, да потъмнеят или дори да се деформират.

Затова е важно да ги прибирате в кутия, увити с кадифена хартия или меки тъкани, особено ако ги съхранявате в близост до други кристали, които могат да надраскат покритието им.

Няколко думи за други два прекрасни кристала

Съществуват още много други камъни, притежаващи лечебни свойства, които със своите много силни енергии биха могли да ни помогнат в различни аспекти на живота.

Едни от тях са планинският кристал (или наричан още чист кварц) и розовият кварц.

Планинският кристал е и един от най-богатите кристали, откривани някога по земната кора. Този камък ще донесе повече светлина и позитивна енергия в живота на тези, които го носят.

Розовият кварц от своя страна, наричан още крайъгълен камък на сърдечната чакра притежава енергия, необходима за постигането на вътрешен мир и себереализация. Камъкът на  любовта има силата да изцелява, да премахва вътрешната душевна болка и да препрограмира сърцето.

Много е подходящ за хората, търсещи романтични чувства, както и такива стремящи се към пречистване от стари травми. Минералите и кристалите имат лековити сили и са източници на силна енергия, за да извлечете максилналноот от тях, обаче е важно и силно необходимо да се грижите за тях подобващо, за да ви се отплатят в замяна и да ви служат вярно за много дълго време.

 

 

 

Веси Йотова (Веси Йотова) Веси Йотова

Веска Йотова е журналист по професия и добротворец по призвание. Вярва, че думите носят силата да променят хора и събития. Организатор е на редица благотворителни кампании и смята, че доброто е пътят към щастието.
Когато не е въоръжена с думи, нейното най-силно оръжие е творчеството. Всяка свободна минута прекарва в дърводелското си ателие, където изработва декор и мебели за деца. Твърди, че всичко, което излиза от ръцете на твореца носи парче от неговата душа. В седмичните творчески ателиета за деца, които организира учи малчуганите да изразяват себе си с изкуство.
Според нея, хобито е най-добрата терапия, която ангажира ръцете, за да може съзнанието да почива и да се презарежда с положителна енергия.

Всички статии на Веси Йотова

Оцени статията 5.00/5 от 4 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти Как да си направим модерна ръчно изработена гривна на 7 реда? ВЪЛШЕБСТВОТО НА КРЕАТИВНИТЕ КОМПЛЕКТИ


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.