Блог ЕМ АРТ

Как да се заредим енергийно с Аквамарин?

Как да се заредим енергийно с Аквамарин?

Как да пречистим, презаредим и активираме Аквамарина?

Чували ли сте, че камъните и кристалите имат памет? Това е съвсем вярно. Повечето от тях са неизчерпаем източник на енергия и носят изключително много ползи за духовното и физическото здраве.

Хубаво е да знаем, че за да се възползваме максимално от благата им, трябва да полагаме грижи за тях, а те ще ни се отблагодарят със своите лечебни свойства. Въпреки, че не са жива материя, лечебните и скъпоценни камъни носят определен заряд, който с времето се изчерпва.

В следващите редове ще се спрем детайлно върху правилното съхранение и основните методи за енергийно зареждане на един от любимите ни кристали – Аквамарина.

Пътят на Аквамрина от земята до вашия дом

Морското бижу на спокойствието и хармонията често изминава дългия път от Бразилия, за да стигне до нас, тъй като находища на Аквамарин в България се намират много трудно. През целия този път, камъкът е изложен на различни енергии, които е много вероятно да са несъвместими с вашата.

В резултат на това, отрицателната и застояла енергия ще замести положителните вибрации и не само няма да ви помогне, но е много възможно и да ви навреди. Ето защо енергията му трябва да бъде изчистена и презаредена преди да започне да работи във ваша полза.

 

Методи за пречистване

Вече сте се сдобили с нежно бижу от Аквамарин или просто сте си взели парче от кристала за късмет? Добрата новина е, че има множество методи за пречистване на вашите кристали и камъни, които едновременно ги зареждат. Оставяме на вас да изберете кой ще намери приложение в грижата за прелестния кристал.

Силата на водата

Не е чудно, че решихме да поставим методът за пречистване с вода като най-удачен за прелестните бижута и аксесоари от Аквамарин.

Течащата вода се свързва с отмиване на злото. Под течаща вода се развалят магии, извършва се покръстване и редица други ритуали, тъй като водата неутрализира всяка отрицателна енергия и я връща обратно в земята.

Ето как нейната сила ще ви помогне и при почистването на вашия Аквамарин.

Поставете камъка под водна струя, като най-удачно е тя да бъде от чиста река, бистър поток или ручей. Можете да го сложите в кутия и да го потопите за не по-малко от два часа, позволявайки на възстановителните сили на водата да си свършат работата.

Оказва се, че и солената вода е един от вариантите за пречистване. Много хора изпитват притеснение от този метод и се отнасят с изключително внимание към него, тъй като солта е абразив и може да надраска повърхността на Аквамарина. Но все пак, ако сте решили, че искате да използвате този метод, препоръчваме ви да бъде приложен с морска вода.

Накиснете Аквамарина във водата, без да прилагате какъвто и да е натиск (търкане и т.н). Така накиснат, той трябва да остане за една нощ на лунна светлина. По този начин Аквамаринът се пречиства и енергизира едновременно.

Според легенди, това е бил метода за пречистване на аквамарин от морските вещици, които го потапяли в морска вода през нощта в пълнолуние.

Тъй като това е камъкът, който има най-голяма връзка с водата, можете да го оставите да бъде пречистен и от дъждовната вода за около шест часа, за да има достатъчно време да „заздравее” и да се презареди.

Много често, времето за изчистване е индивидуално и хора, които не за първи път работят с енергията на кристалите могат и сами да усетят дали те се нуждаят от повече или по-малко време.

Редовното почистване е единственият начин да върнете естествената енергия на Аквамарина, а много хора го смятат и за приятно занимание, което им доставя удоволствие.

Почистване чрез дишане

Знаете ли, че нещо съвсем естествено като дишането може да има пречистваща сила и то доста ефективна? За този метод ще ни е необходима малко по-голяма концентрация. Вземете Аквамарина, поставете го в ръката, с която  обикновено боравите най-често. Съсредоточете се, визуализирайки намерението си да освободите нежеланите енергии от камъка и вдишайте дълбоко през носа.

Издишайте върху Аквамарина, за да го заредите с най-висока вибрация. Този метод е подходящ за малки камъни или бижута, като средно за всеки са необходими няколко минути.

В комбинация с визуализиращия метод, който се счита за най-сигурен, трябва да успеете да задържите своята добра конценртрация. Вдишвайки и издишвайки, опитайте да си представите как енергията се материализира и пренасочва от тялото ви към камъка, който искате възстановите.

В този момент, можете да си представяте бяла светлина, която да представлява вашата енергия, с която „пълните” Аквамарина. Позволете на светлината да го заобиколи, позволявайки му да свети все по-ярко.

Напълно е възможно след няколко повторения сами да почувствате, че сте свършили необходимата работа.

 

 

Пречистване чрез силата на Слънцето и Луната

Всички ние черпим енергия от нестихващите енергийни източници на природата. Един от начините да премахнем натрупаната „лоша памет” от Аквамарина е чрез слънчева или лунна светлина. Тук ви препоръчваме да се придържате към тъмната част на денонощието, тъй като Аквамаринът е чувствителен към пряка светлина и е възможно да избледнее на слънце.

След като сме се погрижили да отмием натрупаната памет на нашия кристал, съвсем естествено е да го презаредим, за да продължим да го използваме по предназначение.

Презареждане на Аквамарин чрез Земна енергия

Много хора споделят, че когато техният камък е изчерпал енергийните си запаси, той започва да се усеща по-тежък от обикновено. Но дори и да не усещате никаква промяна, можете да го презаредите по всяко време.

Ако смятате, че комбинираният метод с вода не е този, от който имате нужда, защо не опитате със силата на Земната енергия? Необходима ви е само естествена почва, най-добре на открито пространство и стъклен съд (буркан).

Поставете Аквамарина, който искате да презаредите в съда и го заровете в земята. Оставете го да престои няколко часа. Не е необходимо да го покривате плътно с почва, достатъчно е пръста да покрива своя консуматор. Ако смятате, че времето не е достатъчно, можете да оставите камъните един Лунен цикъл.

Зареждане на кристали чрез други камъни

Удивително е как кристалите и камъните имат способността да се презареждат взаимно. Ако имате в своята колекция повече от един, то това е удачен начин да възобновите енергията на Аквамарина. Много подходящи за това начинание са кристалите Аметист, Кварц и Огнения Ахат.

Програмиране на аквамаринови кристали

Знаете ли, че можете да зададете „програма” на вашите камъни. Разбира се, хубаво е тя да бъде в съответствие с основите им свойства.  Също като ритуалите по почистване и зареждане и този носи спецификата на личните предпочитания и съвсем не е толкова сложен, колкото звучи.

Преди за започнете задаването на конкретна програма, хубаво е да помислите какво искате и очаквате от кристала. За какво ще го използвате – за лечение, за защита или като талисман.

Ще ви е необходима пълна концентрация. Вземете камъка в ръка и се опитайте да му предадете намеренията си. Това може да се случи с мисъл или с думи. Не забравяйте да се постараете в програмирането да присъстват положителни вибрации и благодарност. Аквамаринът  носи силата на морските богини, затова можете да се обърнете и към тях, докато му задавате програма.

Ако не успявате да се съсредоточите или не ви напускат лоши мисли, просто отложете програмирането за по-подходящо време.

Колко често е необходимо да почиствам камъни и бижута от Аквамарин?

Тук важи правилото – Колкото повече, толкова повече. Или иначе казано, колкото по-често използвате кристала, толкова повече енергия абсорбира той. Няма строго правило, което да посочва конкретен период за почистване и презареждане, но е препоръчително да го правите поне веднъж месечно.  Ако меджувременно не усещате енергийни вибрации от него или го чувствате по-тежък, не е нужно да чакате между презарежданията.

Има ли най-добър метод за пречистване и презареждане на Аквамарина?

Както вече споделихме, като покровител на водните стихии, Аквамаринът се „чувства” най-добре, презареден и почистен чрез вода. Но това, което работи за едни, не върши работа за други, затова, съветът ни е да откриете най-добрият за вас начин или да комбинирате няколко различни.

Правилно съхранение и съвети

Много често, след правилно почистване и презареждане си задаваме въпроса – Как да съхранявам кристала си правилно?

За да го предпазите от слънце или други вредни въздействия е най-добре да го държите в красива кутия или шкаф. Естествено, ако става дума за бижу с Аквамарин, то в такъв случай аксесоарът е готов да бъде носен.

 

Веси Йотова (Веси Йотова) Веси Йотова

Веска Йотова е журналист по професия и добротворец по призвание. Вярва, че думите носят силата да променят хора и събития. Организатор е на редица благотворителни кампании и смята, че доброто е пътят към щастието.
Когато не е въоръжена с думи, нейното най-силно оръжие е творчеството. Всяка свободна минута прекарва в дърводелското си ателие, където изработва декор и мебели за деца. Твърди, че всичко, което излиза от ръцете на твореца носи парче от неговата душа. В седмичните творчески ателиета за деца, които организира учи малчуганите да изразяват себе си с изкуство.
Според нея, хобито е най-добрата терапия, която ангажира ръцете, за да може съзнанието да почива и да се презарежда с положителна енергия.

Всички статии на Веси Йотова

Оцени статията 3.50/5 от 2 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Етикети/Тагове


Коментари 1 КоментариДискусии 1 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 7 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 1 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Коментатор URL на коментара Янита Бахчеванова
Страхотна статия! Изключително полезна и вдъхновяваща!
plus 0 minus

Отговор

07 май 2020 19 12 няма
ДА СИ НАПРАВИМ ОРНАМЕНТИ ЗА ЕЛХА ОТ ДЪРВЕНИ ВИСУЛКИ Аквамарин РЪЧНА ХАРТИЯ ОТ ИНДИЯ И НЕПАЛ


 

Последни публикации


Пречистване и зареждане на Авантюрин - Съвети за начинаещи
Мистичното притегляне на авантюрина в света на зодиакалните знаци
Пътешествието на Аквамарина през вековете
ВЪЛНА ЗА ПЛЪСТЕНЕ
Как да се заредим енергийно с Аквамарин?
ДА СИ КУПИМ ДРЪЖКИ ЗА ЧАНТА ИЛИ ДА СИ ГИ НАПРАВИМ САМИ
ЗАЩО ЦВЕТЪТ НА КРИСТАЛА ИМА ЗНАЧЕНИЕ?


 

Последни коментари


Янита Бахчеванова за Как да се заредим енергийно с Аквамарин?
Ваня за РЪЧНА ХАРТИЯ ОТ ИНДИЯ И НЕПАЛ
Каруна за ЗАЩО ЦВЕТЪТ НА КРИСТАЛА ИМА ЗНАЧЕНИЕ?
Краси за ЗАЩО ЦВЕТЪТ НА КРИСТАЛА ИМА ЗНАЧЕНИЕ?
Ваня за ИДЕИ ЗА КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ОТ САМОСЪХНЕЩ МОДЕЛИН
М n за ижо
с за ижо


 

Тагове


Архив

© 2004 - 2020 ЕМ АРТ Всички права запазени.