Блог ЕМ АРТ

Как да се заредим енергийно с Аквамарин?

Как да се заредим енергийно с Аквамарин?

Как да пречистим, презаредим и активираме Аквамарина?

Чували ли сте, че камъните и кристалите имат памет? Това е съвсем вярно. Повечето от тях са неизчерпаем източник на енергия и носят изключително много ползи за духовното и физическото здраве.

Хубаво е да знаем, че за да се възползваме максимално от благата им, трябва да полагаме грижи за тях, а те ще ни се отблагодарят със своите лечебни свойства. Въпреки, че не са жива материя, лечебните и скъпоценни камъни носят определен заряд, който с времето се изчерпва.

В следващите редове ще се спрем детайлно върху правилното съхранение и основните методи за енергийно зареждане на един от любимите ни кристали – Аквамарина.

Пътят на Аквамрина от земята до вашия дом

Морското бижу на спокойствието и хармонията често изминава дългия път от Бразилия, за да стигне до нас, тъй като находища на Аквамарин в България се намират много трудно. През целия този път, камъкът е изложен на различни енергии, които е много вероятно да са несъвместими с вашата.

В резултат на това, отрицателната и застояла енергия ще замести положителните вибрации и не само няма да ви помогне, но е много възможно и да ви навреди. Ето защо енергията му трябва да бъде изчистена и презаредена преди да започне да работи във ваша полза.

 

Методи за пречистване

Вече сте се сдобили с нежно бижу от Аквамарин или просто сте си взели парче от кристала за късмет? Добрата новина е, че има множество методи за пречистване на вашите кристали и камъни, които едновременно ги зареждат. Оставяме на вас да изберете кой ще намери приложение в грижата за прелестния кристал.

Силата на водата

Не е чудно, че решихме да поставим методът за пречистване с вода като най-удачен за прелестните бижута и аксесоари от Аквамарин.

Течащата вода се свързва с отмиване на злото. Под течаща вода се развалят магии, извършва се покръстване и редица други ритуали, тъй като водата неутрализира всяка отрицателна енергия и я връща обратно в земята.

Ето как нейната сила ще ви помогне и при почистването на вашия Аквамарин.

Поставете камъка под водна струя, като най-удачно е тя да бъде от чиста река, бистър поток или ручей. Можете да го сложите в кутия и да го потопите за не по-малко от два часа, позволявайки на възстановителните сили на водата да си свършат работата.

Оказва се, че и солената вода е един от вариантите за пречистване. Много хора изпитват притеснение от този метод и се отнасят с изключително внимание към него, тъй като солта е абразив и може да надраска повърхността на Аквамарина. Но все пак, ако сте решили, че искате да използвате този метод, препоръчваме ви да бъде приложен с морска вода.

Накиснете Аквамарина във водата, без да прилагате какъвто и да е натиск (търкане и т.н). Така накиснат, той трябва да остане за една нощ на лунна светлина. По този начин Аквамаринът се пречиства и енергизира едновременно.

Според легенди, това е бил метода за пречистване на аквамарин от морските вещици, които го потапяли в морска вода през нощта в пълнолуние.

Тъй като това е камъкът, който има най-голяма връзка с водата, можете да го оставите да бъде пречистен и от дъждовната вода за около шест часа, за да има достатъчно време да „заздравее” и да се презареди.

Много често, времето за изчистване е индивидуално и хора, които не за първи път работят с енергията на кристалите могат и сами да усетят дали те се нуждаят от повече или по-малко време.

Редовното почистване е единственият начин да върнете естествената енергия на Аквамарина, а много хора го смятат и за приятно занимание, което им доставя удоволствие.

Почистване чрез дишане

Знаете ли, че нещо съвсем естествено като дишането може да има пречистваща сила и то доста ефективна? За този метод ще ни е необходима малко по-голяма концентрация. Вземете Аквамарина, поставете го в ръката, с която  обикновено боравите най-често. Съсредоточете се, визуализирайки намерението си да освободите нежеланите енергии от камъка и вдишайте дълбоко през носа.

Издишайте върху Аквамарина, за да го заредите с най-висока вибрация. Този метод е подходящ за малки камъни или бижута, като средно за всеки са необходими няколко минути.

В комбинация с визуализиращия метод, който се счита за най-сигурен, трябва да успеете да задържите своята добра конценртрация. Вдишвайки и издишвайки, опитайте да си представите как енергията се материализира и пренасочва от тялото ви към камъка, който искате възстановите.

В този момент, можете да си представяте бяла светлина, която да представлява вашата енергия, с която „пълните” Аквамарина. Позволете на светлината да го заобиколи, позволявайки му да свети все по-ярко.

Напълно е възможно след няколко повторения сами да почувствате, че сте свършили необходимата работа.

 

 

Пречистване чрез силата на Слънцето и Луната

Всички ние черпим енергия от нестихващите енергийни източници на природата. Един от начините да премахнем натрупаната „лоша памет” от Аквамарина е чрез слънчева или лунна светлина. Тук ви препоръчваме да се придържате към тъмната част на денонощието, тъй като Аквамаринът е чувствителен към пряка светлина и е възможно да избледнее на слънце.

След като сме се погрижили да отмием натрупаната памет на нашия кристал, съвсем естествено е да го презаредим, за да продължим да го използваме по предназначение.

Презареждане на Аквамарин чрез Земна енергия

Много хора споделят, че когато техният камък е изчерпал енергийните си запаси, той започва да се усеща по-тежък от обикновено. Но дори и да не усещате никаква промяна, можете да го презаредите по всяко време.

Ако смятате, че комбинираният метод с вода не е този, от който имате нужда, защо не опитате със силата на Земната енергия? Необходима ви е само естествена почва, най-добре на открито пространство и стъклен съд (буркан).

Поставете Аквамарина, който искате да презаредите в съда и го заровете в земята. Оставете го да престои няколко часа. Не е необходимо да го покривате плътно с почва, достатъчно е пръста да покрива своя консуматор. Ако смятате, че времето не е достатъчно, можете да оставите камъните един Лунен цикъл.

Зареждане на кристали чрез други камъни

Удивително е как кристалите и камъните имат способността да се презареждат взаимно. Ако имате в своята колекция повече от един, то това е удачен начин да възобновите енергията на Аквамарина. Много подходящи за това начинание са кристалите Аметист, Кварц и Огнения Ахат.

Програмиране на аквамаринови кристали

Знаете ли, че можете да зададете „програма” на вашите камъни. Разбира се, хубаво е тя да бъде в съответствие с основите им свойства.  Също като ритуалите по почистване и зареждане и този носи спецификата на личните предпочитания и съвсем не е толкова сложен, колкото звучи.

Преди за започнете задаването на конкретна програма, хубаво е да помислите какво искате и очаквате от кристала. За какво ще го използвате – за лечение, за защита или като талисман.

Ще ви е необходима пълна концентрация. Вземете камъка в ръка и се опитайте да му предадете намеренията си. Това може да се случи с мисъл или с думи. Не забравяйте да се постараете в програмирането да присъстват положителни вибрации и благодарност. Аквамаринът  носи силата на морските богини, затова можете да се обърнете и към тях, докато му задавате програма.

Ако не успявате да се съсредоточите или не ви напускат лоши мисли, просто отложете програмирането за по-подходящо време.

Колко често е необходимо да почиствам камъни и бижута от Аквамарин?

Тук важи правилото – Колкото повече, толкова повече. Или иначе казано, колкото по-често използвате кристала, толкова повече енергия абсорбира той. Няма строго правило, което да посочва конкретен период за почистване и презареждане, но е препоръчително да го правите поне веднъж месечно.  Ако меджувременно не усещате енергийни вибрации от него или го чувствате по-тежък, не е нужно да чакате между презарежданията.

Има ли най-добър метод за пречистване и презареждане на Аквамарина?

Както вече споделихме, като покровител на водните стихии, Аквамаринът се „чувства” най-добре, презареден и почистен чрез вода. Но това, което работи за едни, не върши работа за други, затова, съветът ни е да откриете най-добрият за вас начин или да комбинирате няколко различни.

Правилно съхранение и съвети

Много често, след правилно почистване и презареждане си задаваме въпроса – Как да съхранявам кристала си правилно?

За да го предпазите от слънце или други вредни въздействия е най-добре да го държите в красива кутия или шкаф. Естествено, ако става дума за бижу с Аквамарин, то в такъв случай аксесоарът е готов да бъде носен.

 

Веси Йотова (Веси Йотова) Веси Йотова

Веска Йотова е журналист по професия и добротворец по призвание. Вярва, че думите носят силата да променят хора и събития. Организатор е на редица благотворителни кампании и смята, че доброто е пътят към щастието.
Когато не е въоръжена с думи, нейното най-силно оръжие е творчеството. Всяка свободна минута прекарва в дърводелското си ателие, където изработва декор и мебели за деца. Твърди, че всичко, което излиза от ръцете на твореца носи парче от неговата душа. В седмичните творчески ателиета за деца, които организира учи малчуганите да изразяват себе си с изкуство.
Според нея, хобито е най-добрата терапия, която ангажира ръцете, за да може съзнанието да почива и да се презарежда с положителна енергия.

Всички статии на Веси Йотова

Оцени статията 4.25/5 от 4 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Етикети/Тагове


Коментари 2 Коментари



Дискусии 2 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 9 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 2 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Коментатор URL на коментара Тина Иванова
Полезна и изчерпателна информация относно свойатвата на аквамарина!
plus 2 minus

Отговор

22 декември 2020 14 36 няма
Коментатор URL на коментара Най-обсъждан коментар Янита Бахчеванова
Страхотна статия! Изключително полезна и вдъхновяваща!
plus 3 minus

Отговор

07 май 2020 19 12 няма
DIY ръчно изработени декоративни куклички за празника на Баба Марта ПЪТЯТ КЪМ РАЗПОЗНАВАНЕ НА ЕСТЕСТВЕН КАМЪК Как да си направим модерна ръчно изработена гривна на 7 реда?


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.