Блог ЕМ АРТ

ПРИКАЗНИЯТ СВЯТ НА ХАУЛИТ

ПРИКАЗНИЯТ СВЯТ НА ХАУЛИТ

Какво е Хаулит?

Хаулитът е боратен минерал, състоящ се от неправилни възли и моноклинна структура. Хаулитът има пореста текстура и е известен също като магнезит. Цветовата му схема е кредаво бяла с тъмни вени, но може да бъде и безцветна. Значението на хаулит е свързано с търпение и перспектива.

 

Успокояващият камък хаулит

 

Мек, успокояващ и винаги готов да ви изкуши да се отдръпнете от емоционалния ръб, хаулит е за смекчаване на бурята. Този кремообразен бял камък, понякога изстрелян със сребърни вени, е известен също като Бял бивол, Свещен бивол, Бял тюркоаз, Каолинит, Лапис Хаулит и с по -научното си име Silico Boro Calcite.

 

Известно е, че хаулитът е боратен минерал, може да се добива във форми на диви възли и цъфтеж, които изглеждат подобни на карфиола. Като форма на калциев боросиликатен хидроксид, той измерва около 2,5 до 3,5 по скалата на твърдостта на Моос, което означава, че е относително мек камък.

 

Хаулитът със своите силно настроени всякакви снежнобели цветови схеми излъчва състрадание и чувствителност. Независимо дали по име или по природа, това е лечебен кристал, който изглежда е надарен в духовния отдел.

 

За първи път е открит от Хенри Хау през 1868 г. Той е бил канадски химик и минералог и е нарекъл Howlite Silico-Boro-Calcite. Камъкът намери по -поетичното си заглавие, когато геологът Джеймс Дуайт Дана (друг минералог) го преименува по -късно.

 

Хаулитът е добиван в много краища на земята, открит е в Нова Скотия нагоре в Канада, но може да се намери и в САЩ, Германия, Намибия, Пакистан, Турция, Русия и по -топлите брегове на Мексико.

 

 

Хаулитът е наречен имитационен камък, тъй като понякога дилърите боядисват снежните нюанси в различен цвят, за да изглеждат като тюркоаз. Въпреки че е адаптивен по цвят, Howlite не трябва да имитира никого, тъй като е негов уникален специален камък с множество красиви лечебни свойства.

 

Хаулитът е камък на търпението и перспективата, за тези, които смятат, че трябва да го забавят, да поемат и изчистят постоянния поток от бърборене от ума, това е кристал, който ви насърчава за по -внимателен начин на живот. Ако искате да научите повече за лечебните ползи от хаулит, продължете да четете.

 

 

Лечебни свойства на Хаулит

 

Този камък идва с множество лечебни ползи, които успокояват тялото, ума и духа. Над всичко това е невероятно успокояващ камък, винаги готов да забави сърдечния ритъм, да охлади хладнокръвния нрав и да ви покаже пътя на мъдростта.

 

Нежните вибрации се свързват и текат, повишавайки собственото ви осъзнаване и ви дават ясна визия. Бледото му оцветяване и успокояващата природа също работят най -добре, когато са съчетани със сложната природа на Blue Lace Agate, сърдечния лечител на розовия кварц, блещукането на Peridot и съединителя на коронната чакра на аметиста.

 

Физически лечебни свойства

 

Хаулитът може да бъде силно емоционален камък, но това не означава, че пресича ъглите, когато става въпрос за цялостно здраве и благополучие. Във физически смисъл, хаулит със своя костен бял цвят може да подаде ръка, когато става въпрос за подпомагане на балансирането на нивата на калций в тялото.

 

С хаулит под ръка можете да укрепите скелета, да отгледате блестяща коса и да оставите перлено белите си зъби да блестят. Наред с лъчистото здраве, хаулит може да служи и като сигнал на тялото, че се нуждае от повече вода, за да процъфтява.

 

Независимо дали отпивате билков чай или киснете във вана за детоксикация, това е камък, който призовава водния елемент.

 

Психични и емоционални лечебни свойства

 

Ако често откривате, че умът ви е изпълнен с постоянен поток от шум, то хаулит е тук, за да внесе място на спокойствие и съзерцателна тишина. Всеки, който има ум, който се движи с люлеещите се клони на милион маймуни, знае, че сънят и почивката могат да бъдат трудни за намиране.

 

С хаулит отстрани можете да насърчите тези бурни вълни да се утаят и да се превърнат в лек поток. По - специално Blue Howlite е отличен инструмент за успокояване на свръхактивен ум и смекчаване на емоционалното изразяване.

 

За тези, които са склонни да се ядосват бързо и които се втурват с гореща глава, Howlite е като дълга хладна напитка в парещ ден. Това е камък, който ни показва, че отделянето на момент да се обмислят всички ъгли, преди да се отговори, често може да доведе до по -добри резултати.

 

Този камък е изключителен абсорбатор на стрес и напрежение, което го прави невероятен инструмент, който да имате под ръка в моменти, в които можете да почувствате натиск. Той ви кани да се приближите към света с любов и разбиране и да общувате по начин, който не излива гориво върху трептящия пламък.

 

Дори и да не сте ядосан човек, но често се налага да успокоявате разпалена душа, Howlite ви дава сили да се справите с гнева по начин, който далеч не е възпалителен, като същевременно гарантира, че вашите собствени граници и най -добри интереси са спазени.

 

Метафизични свойства

 

Високо компетентен пречиствател на негативна енергия, хаулит е тук, за да изтрие лошите вибрации и да ви държи във връзка с висшите сфери и по пътя към целта.

 

За всички ни е толкова лесно да се хванем в заплетените мрежи на света и да насочим енергията си към дреболиите. Но Хаулит е тук, за да се свърже с коронната чакра и да ни напомни да не бродим през блатото, когато можем да скочим към спокойствие и знание.

 

Това е камък, жаден за знания по всички пътища и по -специално що се отнася до духовното знание. Хаулит също се свързва с чакрата на третото око, мястото на нашата безкрайна вътрешна мъдрост и дълбока сърдечна интуиция.

 

За онези, които са развълнувани да изследват възможността за минали животи, хаулит също може да помогне за фокусирането на тези подробности.

 

Хаулит в света на зодиите

 

Със своето бледо оцветяване, своята течаща енергия и способността си да сдържа всякакви емоции, не би трябвало да е изненада, че този камък обича да е в света на Близнаците.

 

Зодиакалният знак Близнаци и Хаулит са два граха в шушулка - и двата красиво се балансират. Ако знаете нещо за Близнаците, това е, че те са цял космос от емоции.

 

Супер хладен, летен и забавен от една страна, а след това чувствителен и строг от друга, Howlite е тук, за да създаде хармония към по - дивата страна на знака близнак.

 

Звездният знак Близнаци е известен и със силната си любов към общуването и дълбоките води на състрадание. Това са и двете черти, споделени от камъка Хаулит, което означава, че той допълва природата на Близнаци перфектно.

 

Как да използваме Хаулит?

 

 

Небесният хаулит заслужава място в живота ви, особено ако търсите камък, който е свързан с настройка, вътрешно зрение и спокоен съзнателен живот.

 

Независимо дали избирате като великолепна гривна със скъпоценен камък, украсяваща китката ви, или ако искате да имате промяна или набор от инструменти за медитация, включващи хаулит, има много начини да внесете още повече изцеление и хармония във вашия свят.

 

Хаулит в дома ви

След като внесете този камък в дома си, можете да се отпуснете, докато този вълшебен камък върши своята работа. Howlite е всичко за детоксикация на среда и разклащане на нишките на гнева.

 

Ако има някакво напрежение във вашия дом или на работното място, тогава внасянето на парче Howlite или окачването на няколко Howlite мъниста може да попие цялата тази негативна енергия, да подобри комуникацията и връзката.

 

За тези, които се борят със съня през нощта или приканват ума да се изключи, можете също да пъхнете камък „Хаулит“ под възглавницата си и да оставите успокояващата природа на снега и вените да върши своята магия.

 

Бижута

Бижутата от хаулит са удоволствие да се видят благодарение на меката си цветова схема и деликатния си танц на светлина при натискане върху кожата.

 

Има толкова много начини, по които можете да се насладите на този камък и неговата нежна природа, но изборът да го носите под формата на бижута може да бъде един от най -добрите начини да се възползвате максимално от неговите лечебни ползи.

 

Когато кристалите имат директен контакт с кожата, те са по -добре оборудвани да отключат своите сили и лечебни вибрации в съответствие с вашата собствена енергия. Независимо дали избирате енергийна гривна, пръстен с мек бял камък или дори висулка, можете да сте сигурни, че цялата тази енергия тече по пътя ви, без дори щипка разсейване.

 

 

 

 

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Как да си направим комплект изящни бижута с мрежест шнур от пластмаса ПРЕЧИСТВАНЕ И ЗАРЕЖДАНЕ НА АМАЗОНИТА Лепилa за всичките Ви творчески проекти


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.