Блог ЕМ АРТ

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА НА КВАРЦА?

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЕНЕРГИЯТА НА КВАРЦА?

Някога се смяташе, че кварцовият кристал е вечен лед, изпратен от небесните богове. До края на 1500 -те години много учени смятат, че този камък е вкаменен лед. Кварцовият кристал всъщност е минерал, един от най -разпространените минерали в континенталната кора на Земята, съставен от силиций и кислород.

 

Кварцът може да бъде ледено прозрачен или да има включвания, воали, мехурчета и различни цветове. Известен е още като скален кристал, кристален кварц, универсален кристал или чист кварц.

 

Хората в най -ранните регистрирани времена са вярвали в магическите сили на кварца. Древните римски, египетски и гръцки цивилизации са използвали кварцови кристали като мощни талисмани. Смята се, че думата кварц произлиза от немската дума „quarz“, а думата кристал идва от гръцката дума „krystallos“, което означава лед.

 

Древните японци вярват, че кварцът се е образувал от дъха на бял дракон и го смятат за символ на съвършенство. Кварцът е бил използван през цялата история в ритуали за дъжд, кристални черепи и сфери за кристални топки за предсказване на бъдещето от Средновековието.

 

Метафизични свойства на кварц

Кварцът е силен камък, който е ценен като лечебен камък. Той е известен като най -мощният лечебен камък в минералното царство, способен да работи при всякакви условия. Наричан е „Универсален кристал“ поради многото си приложения и е полезен за проявяване, изцеление, медитация, защита и канализиране.

 

Благодарение на способността си да балансира, кварцът е отличен за хармонизиране и стабилизиране на околната среда и е полезен в романтичните отношения.

 

Твърди се, че усилва лечебната енергия и е особено ефективен при хронична умора, артрит, костни наранявания, депресия, диабет, фибромиалгия и чревни проблеми. Смята се също, че подобрява умствената и физическата енергия, издръжливостта и физическата сила.

 

Кварцът засилва духовния растеж, духовността и мъдростта. Тъй като изяснява мисловните процеси и емоции, може да увеличи вдъхновението и креативността. Той може също да помогне за концентрацията, изучаването и запазването на наученото.

 

 

Какви са 5 -те предимства на кварцът?

 

1. Пази от лоша енергия

Кристалният кварц работи като енергиен протектор и е много ефективен. Кварцовият камък е толкова мощен, че можете да го използвате като амулет, за да не бъдете засегнати от лоши вибрации.

 

Не се отделяйте от кварцовия си кристал. Известно е, че ви предпазва от враждебна среда, като неутрализира отрицателните енергии. Скалният кристал е отличен източник на положителна енергия; може да неутрализира, без големи неудобства, негативните сили, които ви заобикалят, но също така е необходимо той да разрежда всичко, което се натрупва.

 

2. Подобрява късмета

Известно е, че кварцът привлича късмет. Ще бъде много ефективно, ако искате да привлечете просперитет в живота си.

 

Има някои неща, които можете да направите с кварц, с които ще привлечете изобилие:

 

  • Носете малко парче кварц в портфейла си. Това ще привлече парите и изобщо няма да позволи портфейла да бъде празен.

 

  • Ако имате бизнес, поставете средно голяма чаша близо до касата. Винаги носете малък прозрачен кварц в джоба си, за да привлечете богатство.

 

3. Психично здраве

Можете да използвате про кварц за медитация. В допълнение към магическите свойства на този кристал, той притежава и други енергийни свойства. Прозрачният кварцов кристал ще ви помогне да деблокирате енергийния поток на тялото си.

 

Кварцовият камък ще подреди вашите чакри, премахвайки всякакви запушвания и позволявайки на ки да тече свободно в тялото ви. Внася умствена яснота.

 

4. Емоционален баланс

Осигурява психически и емоционален баланс. Той ви помага да мислите положително, което го прави добър подарък за хора с депресия или емоционални блокове.

 

Той притежава и подобрява вашето магнитно поле, като осигурява вътрешна сила и сигурност и се свързва с жизнената енергия на вашето висше Аз. Увеличете творческите и вдъхновяващите си способности. Той насърчава концентрацията, активира паметта и ни помага да визуализираме.

 

5. Изцеление

Кварцът се използва от хиляди години от всички видове енергийни лечители. Твърди се, че има болкоуспокояващи качества. Някои казват, че може да помогне за намаляване на температурата и възпалението.

 

Много практикуващи ще използват кварцови кристали, за да излекуват нарушения и проблеми, свързани с главата, гърлото и стомаха.

 

 

Как да поддържаме енергията на кварца?

Кристала в своята същност е една много стабилна енергийна структура /поради кристалната решетка, която го изгражда/ той се явява генератор на относително стабилно поле. Именно това е ценното в кристалите.

 

Но попадайки в различни среди - при транспорт /някои кристали идват от другия край на света - Китай, Бразилия, изминали са хиляди километри/, преминали са през много складове и различни фази на обработка и това води до натрупвания на енергиини замърсявания, които вече изменят енергийното поле излъчвано от кристала.

 

Т.е. това поле е изкривено и не толкова хармонично, както в оригиналното му състояние.

 

Най-лесният начин е да поставим минерала в чаша и да го оставим на течаща вода около 15 минути, като след това във водата заедно с кристала добавим морска или готварска сол за 24 часа.

 

Може директно да се подходи към метода със солта или пък да стои само на течаща вода, но за по сигурно е хубаво да се комбинират и двата метода.

 

Като след това е хубаво от един до три дни да заредим кристала с позитивната си енергия, може използваме символи от Второ ниво Рейки или просто да го държим и да си мислим хубави неща и да отдаваме само позитивна енергия.

 

Може да поставим кристала и на слънчева светлина, но за розовият кварц този метод не е подходящ, защото избледнява от Слънцето.

 

 

 

Пречистване с морска сол

При този метод искам да подчертаем, че се използва морска сол, а не разтвор от морска сол. Има сериозна разлика между двете.

 

Когато се направи разтвор от молска сол - този разтвор фактически е киселинен и е изключително абразивен за кристалите, тъй като повечето от тях имат пукнатини или други неравности по повърхността си. Това в повечето случаи води до увреждане на кристалите и тяхната цялост.

 

От друга страна морската сол само е много по "мек" метод за пречистване на кристалите. В какво се състои същността и обяснението на този метод за пречистване. Морската сол също е под формата на кристали и съответно те също са генератори на излъчване.

 

Свойствата на на морската сол и нейните кристали са, че попиват всякакви нехармонични излъчвания и енергийни замърсявания. Тези свойства са известни и на Фън Шуй специалистите и се използват при създаване на неутрализатори за негативни енергии.

 

Течаща вода

Този метод трябва да прилагате само за кристали, които сте сигурни че водата не им вреди. За силикатите / всички разновидности на кварца/ няма проблем да го използвате и той е много добър метод за пречистване.

 

Знаем, че водата е универсален уловител и пречиствател на нехармонични енергии. Това й качество можем да използваме и при пречистване на кристалите.

 

На течаща студена вода /от чешмата, ако имате река наблизо също става, но няма такова значение/ поставяте кристала под струята. Ако има върхове или ръбове - нека са насочени надолу, така че водата да облива възможно най-голяма повърхност на кристала.

 

Слънце/Луна

Този метод е много лесен и в същността си използва енергията на Слънцето и Луната. Тук пак трябва да направя уточнението, че има кристали, за които излагането на пряко слънце не е препоръчително.

 

Най-вече цветните кристали, тъй като под пряката слънчева светлина избледняват или пък изгубват цвета си. Също така нека излагането на пряка слънчева светлина не е в слънчевия пик по обед, а да е преди или след обед, когато слънцето не е толкова силно. Тази слънчева баня за кристалите освен, че ги пречиства ги и зарежда.

 

Работата с Луната също е много хубав метод. Особено на пълнолуние е добре да изнесете кристалите си на открито и него са изложени на лунната светлина. Много често хората ме питат "ами ако има облаци - проблем ли е" - не разбира се - енергията на Луната преминава и през облаците и така достига и до кристалите.

 

Стихии(Вятър, сняг, бури, гръмотевици и т.н.)

Това е любимият метод. Природните стихии са носители на невероятно силни енергии - и ние можем да се възползваме от тях, като заредим кристалите си с тези енергии. От своя страна кристалите също са природен елемент - дошли са от земята и са част от нея.

 

Когато има природни бури или стихии - изнесете кристалите си на открито и нека се заредят с тях. Ако кристалите позволяват мокрене - нека снега, дъжда и бурята ги валят - това е прекрасно за тях. Гръмотевиците насищат въздуха с невероятна енергия - така че можете да заредите кристалите си с тази енергия.

 

Кристална друза

Използването на кристална друза е също метод, който препоръчваме. Кристалните друзи са комплекс от кристали и създават силно енергийно поле. Поставен кристал в това поле се хармонизира и изчиства от енергийни натрупвания. Добре е кристала да поседи 8-12 часа на друзата, за да се получи желания ефект на изчистване.

 

Намерение

Този метод сме поставили накрая, тъй като е метод, който изисква определена подготовка и практика. Знаем, че намерението е мощна сила и може да бъде използвано рационално.

 

При този метод можете да се свържете с кристала и със силата на вашето намерение да го изчистите и хармонизирате. Има определени условия това да се случи, както и разбира се нивото на нашата концентрация и силата на намерението ви.

 

 

 
Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

10 Топ Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Любители във всякакви възрасти Как да си направим Коледна елха от стиропор? Автентична българска мартеница Пижо и Пенда


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.