Блог ЕМ АРТ

ПЪТЯТ КЪМ РАЗПОЗНАВАНЕ НА ЕСТЕСТВЕН КАМЪК

ПЪТЯТ КЪМ РАЗПОЗНАВАНЕ НА ЕСТЕСТВЕН КАМЪК

Не всичко което блести, е злато! Е, това може да е вярно и за онзи естествен камък, с който дълго време копнеете да украсите своите бижута. Блясъкът,  качеството на цветовете и издръжливостта могат да ви подмамят да купите този привидно великолепен, но вероятно фалшив естествен камък.

 

Естествените камъни са много търсени поради техните астрологични ползи. Вярно е, че тези камъни могат да подобрят силата на планетите, при условие че подберем правилния камък.

 

Тест „направи си сам“, за да се установи дали камък е естествен или синтетичен - Естествен камък е този, който не е създаден от човека или е произведен в лаборатории. Всеки естествен камък има своя синтетичен аналог, който се продава широко на пазара.

 

Как да разберем дали един камък е естествен или не?

 

Естествените камъни са уникални и добавят нещо специално към едно бижу и въпреки че те обикновено са по-скъпи от други видове мъниста, има много достъпни полускъпоценни камъни.

 

За съжаление пазаруването на естествени камъни може да бъде сложно. Трудно е да се определят естествени скъпоценни камъни от синтетични камъни и етикетите, използвани за тяхното описание, могат да объркат.

 

Ако не сте запознати със видовете камъни и терминологията, използвана за тяхното описание, може в крайна сметка да платите висока цена за камък, който дори не е реален.

 

Винаги е най-добре да се образовате, ако планирате да закупите мъниста от естествени камъни за производство на бижута, за да знаете точно какво купувате и да платите справедлива цена.

 

Няма надежден начин за това как да разберете дали камъните са истински, освен ако не ги прегледате при гемолог. Има обаче някои неща, които трябва да знаете, за да можете да закупите истински камъни вместо имитации.

 

 

Ето списък на нещата, които трябва да имате предвид, когато пазарувате естествени камъни.

 

Първата стъпка в това как да разберете дали камъните са реални е внимателно да прочетете техните описания.

 

Проверете дали продавачът посочва произхода на камъка. Това ще помогне да се определи дали е автентично. Продавачите често използват думи напр. естествени, истински, синтетични, симулирани, но какво всъщност означават те?

 

Естествените камъни са тези, които са взети от земята и нямат нищо общо с тях, освен че са изрязани и полирани. Те могат да изглеждат доста по-различно от първоначалната си форма след добив, но не са подобрени по никакъв друг начин.

 

Можете бързо да идентифицирате повечето камъни, като наблюдавате няколко основни характеристики, като цвят и височина. Ако искате по-задълбочена и точна идентификация, ще трябва да използвате специални инструменти, за да изследвате вътрешността на камъка.

 

Внимавайте за синтетика. Синтетичните камъни споделят еднаква структура, химичен състав и физични свойства на естествените си аналози, но те са създадени в лаборатория, а не са направени по естествен път. Обикновено можете да забележите синтетичен материал, като наблюдавате няколко характеристики.

 

Синтетичните камъни често имат извити модели на растеж вътре в камъка, а не ъглови модели на растеж.  Газовите мехурчета са кръгли и идват на големи струни, често са индикация, но бъдете внимателни, тъй като газовият балон в едно включване може да се появи в естествените камъни.

 

Платинените или златните тромбоцити могат да се залепят за синтетичните камъни. Включенията с пръстови отпечатъци са често срещани в синтетиката, както и включенията с форма на нокти, схеми на растеж на шеврон (v-образна форма), включвания, подобни на воал, и вътрешни колоновидни структури.

 

Имитационният камък е материал, който на пръв поглед изглежда като истински камък, въпреки че е направен от съвсем различен материал. Тези камъни могат да бъдат естествени или изкуствени, но има няколко добри техники, използвани за тяхното забелязване по двата начина.

 

Обърнете специално внимание, докато проверявате тюркоаз, лапис, сапфир, рубин и смарагд, защото на пазара се предлагат много реплики, които правят камъните същите като естествени.

 

Повърхността на имитация може да изглежда с ямки и неравна, като портокалова кора. Някои имитации имат завихрени знаци, известни като „поточни линии“. Големите, кръгли газови мехурчета са често срещани при имитациите. Имитациите са по-леки от естествените им колеги.

 

Какви са силите на естествените камъни?

 

В продължение на много години се смята, че естествените камъни притежават мощни, лечебни и преобразуващи енергии. Използването на кристали и камъни може да бъде свързано с древни цивилизации, като египтяни, гърци, китайци, индийци и шамани, които са ги използвали за лечебни и духовни цели.

 

Тъй като сме личности, се смята, че телата ни реагират по различен начин на енергията във всеки камък. Ролята на естествения камък в освобождаването на умствени, физически и духовни блокажи работи по различен начин във всеки един от нас.

 

В съответствие с това се смята, че камъните са свързани със 7-те чакри, които в традиционните индийски вярвания са 7-те енергийни точки в човешкото тяло. Всяка чакра е важна за положителното състояние и благосъстоянието на индивида.

 

Смята се, че когато чакра е блокирана, това може да доведе до дисбаланс в нашето благосъстояние, било чрез тяло или дух. Счита се, че естествените камъни са полезни за връщането на тялото в равновесие.

 

Търсенето на бижута може да бъде огромна задача, тъй като винаги има много възможности за избор. Когато обаче излезете на пазара, ще откриете, че бижутата със естествени камъни са и са били най-популярната опция от векове. Естествените камъни са част от производството на бижута от най-ранните цивилизации.

 

Днес най-красивите колекции бижута използват различни естествени камъни, за да добавят усещане за красота. Въпреки изящната им красота и външен вид обаче, има и много други предимства от носенето на бижута от естествени камъни.

 

Преди да научите предимствата на бижутата с естествени камъни, защо не разгледате някои от най-популярните бижута с естествени камъни в нашите магазини. Те варират от аметистови, корал, планински кристал, регалит, тигрово око и много други, които можете да използвате за направата на великолепни бижута, които ще ви носят позитивна енергия и добро настроение.

 

Други скъпоценни камъни, които се използват за направата на бижута, включват:

 

  • перидот
  • авантюрин
  • карнеол
  • халцедон
  • цитрин
  • кристален кварц
  • изумруд
  • перла
  • флуорит
  • хематит
  • йолит
  • гранат
  • нефрит
  • лабрадорит
  • лазурит
  • лунен камък
  • оникс
  • опал
  • пирит и танзанит

 

Причини за носене на бижута от естествени камъни

Има много причини да купувате и носите бижута от естествени камъни. Те включват.

 

1. Универсални дизайни

Можете да изберете естествени камъни за всякакви аксесоари като обеци, колиета, гривни и пръстени. Независимо дали искате красив годежен пръстен или колие за една вечер, можете да избирате от широка гама от популярни естествени камъни. За модерни бижута винаги можете да намерите избор в бижутата от камъни.

 

2. Вечна красота

Ако искате да постигнете шикозен, стилен външен вид, никога не можете да сбъркате със естествените камъни. Тези камъни ви връщат в по-напреднала възраст, тъй като те излъчват вечна красота, която не можете да намерите в друг вид бижута.

 

Трябва да инвестирате в повече бижута от камъни, ако искате да заслепите другите всеки път, когато излезете от вратата.

 

3. Елегантност

Ако се опитвате да постигнете елегантен външен вид, тогава бижутата със естествени камъни са това, което искате да носите. Когато носите колие с камък, например, без усилие получавате желания елегантен вид. Други камъни, които придават елегантна нотка на визията ви това са перлите.

 

Защо да се доверите на ЕМ АРТ?

Разнообразие от продукти

В нашите магазини можете да намерите пълната гама от естествени камъни и информация за всеки един от тях, а ние ще сме щастливи да Ви помогнем да изберете най - доброто решение за Вас и Вашата работа.

Сигурност

В ЕМ АРТ ще намерите само оригинални продукти с гарантиран произход. Ние сме професионалисти и желаем да Ви осигурим разнообразие от продукти за реализиране на Вашите идеи от високо качество, които гарантират Вашата сигурност и защита на инвестицията Ви.

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Ръчно изработена картичка за осми март ЧАСОВНИЦИТЕ ОТ ЕМ АРТ- СТИЛ И УДОБСТВО В ЕДНО КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ВИСУЛКИ ЯСПИС?


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.