Блог ЕМ АРТ

В СВЕТА НА ДИАМАНТЕНИТЕ ГОБЛЕНИ

В СВЕТА НА ДИАМАНТЕНИТЕ ГОБЛЕНИ

Диамантените гоблени са новият прочит на старите ни познайници – класическите гоблени. Те са красиви, изработват се по-бързо и имат специфичен блясък по цялата повърхност на основата.

 

Ако все още не сте наясно какво представляват, препоръчваме ви да прочетете нашата информация - Какво е Диамантен Гоблен ?

 

Диамантените гоблени представляват релаксиращ, забавен начин да победите скуката и да намалите стреса. Какво представлява?

 

Диамантения гоблен е хоби, при което залепвате диамантени бижута върху модел, за да изглежда като мозайка. Понякога наричана диамантена картина (въпреки че няма боя), това забавно творческо хоби е лесно за правене, пестеливо и чудесно за деца и възрастни.

 

Какво представлява диамантената живопис?

 

Диамантената живопис е форма на мозаечно изкуство, където нанасяте лъскави (пластмасови мъниста или диаманти) върху предварително залепено платно, за да завършите картината.

 

Подобно на концепцията за рисуване по номера, този занаят не изисква художествени умения и е забавен и релаксиращ начин за създаване на нещо красиво.

 

Повечето комплекти диамантени гоблени включват подобно съдържание.

 

Ето какво обикновено включва:

 

  • Печатно платно с предпочитания от вас размер - дизайнът на платното ще бъде предварително отпечатан, а горният слой обикновено е лепкав. Платното се предлага с пластмасов капак.

 

Не го махайте! Ще го премахвате малко по малко, за да поставите върху бижута и да го използвате, за да запазите изкуството си лепкаво, докато не го завършите.

 

  • Камъчета в необходимите цветове - обикновено те включват допълнителни диаманти в комплектите, така че никога да не изчерпите любимия си цвят, докато рисувате.

 

  • Пластмасова тава за държане на диамантите - обикновено комплектите идват с няколко тави. Инструмент за писане с диаманти за събиране на диаманти. Писалката ще ви помогне да държите всяко малко бижу, докато го поставяте върху лепкавото си платно.

 

Лепило или восък за поставяне в инструмента за писалка. Това кара бижутата да се придържат към химикалката.

 

  • Допълнителни диаманти - вашият комплект вероятно ще дойде с много повече диаманти, от които се нуждаете, така че не се стресирайте, ако загубите няколко тук и там.

 

Търсите ново хоби за усъвършенстване?

Опитайте ръката си в рисуването с диаманти. Възникнал в Азия преди десетилетие, уникалната форма на изкуство набра пара сред занаятчиите, търсещи творчески изход, особено по време на пандемията. Това е дейност без стрес, която успокоява ума ви.

 

„Това изисква минимални усилия и може да бъде изключително пристрастяващо, тъй като този творчески изход е чудесен за релаксация, облекчаване на стреса и цялостно психично здраве“. Въпреки името си обаче, рисуването с диаманти няма нищо общо с обикновения ход на четката.

 

Рисуването с диаманти е комбинация от бод и бои по номера. „Използвате апликатор, за да нанесете стотици пенливи кристали, един по един, върху лепило с цветно кодирано платно.

 

Крайният резултат е ярко, блестящо произведение на изкуството. Всяко парче може да бъде поставено в рамка и закачено във вашия офис, подарено на любим човек или запазено за вас, за да му се насладите.

 

Избор на най -добрия комплект за вашето ниво на умения

 

Ние от ЕМ АРТ предлагаме за вас диамантени комплекти, които са чудесни за начинаещи. По - напредналите занаятчии ще се насладят на по -големи платна. Кръглите диаманти се поставят по -лесно и по - бързо върху платното, докато квадратните диаманти имат функция за щракване, която позволява на диамантите да се поберат добре.

 

Можете също така да закупите комплект с тема, която ви харесва. ЕМ АРТ предлага много теми, които всеки може да избере според изискванията си.

 

Имаме всичко - от класически пейзажни произведения до вдъхновяващи цитати до абстрактни произведения на изкуството до портрети и разнообразие от изображения, които обхващат множество категории. Освен това има много аксесоари за персонализиране.

 

Полезни съвети от ЕМ АРТ

 

За начало отворете платното си и го поставете под нещо тежко, като купчина книги, за няколко часа до една нощ. Това ще помогне да се оправи.

 

На следващия ден разстелете платното си (за предпочитане върху LED светлинна подложка), след което отлепете малка част от пластмасовото покритие, за да работите върху малка площ. Внимавайте да не го сваляте докрай, тъй като това предпазва лепкавото платно.

 

Сега ще започнете да работите със свредлата. Използвайте кодираната диаграма на платното, за да съпоставите символ със съответния код на диамантен цвят.

 

Изсипете част от диамантите в тавата, след което внимателно разклатете тавата напред -назад, така че свредлата да се утаят от дясната страна нагоре. „Ще бъде по -лесно да вземете диамантите с апликаторната писалка по този начин.

 

След това вземете вашата диамантена писалка и я потопете няколко пъти във восък. Правете това, докато върхът няма малко восък върху него. Когато завършите първата си секция, издърпайте друга част от покритието и преминете към тази секция, докато приключите. Остава само да рамкирате и покажете вашите произведения на изкуството у дома.

 

Ползи от диамантените гоблени

 

Диамантената живопис е форма на мозаечно изкуство, при която художникът нанася лъскави смоли върху предварително залепено платно, за да завърши картината. Крайният резултат от няколко часа труд е красиво произведение на изкуството, което вие сами създавате.

 

Много подобно на книжки за оцветяване и пъзели за възрастни, рисуването с диаманти като хоби има много ползи за психическото, емоционалното и интелектуалното здраве.

 

Рисуването с диаманти е дейност без стрес, която отпуска амигдалата - центъра на страха на мозъка - и позволява на ума ви да получи необходимата почивка. Но рисуването с диаманти има и други косвени ползи.

 

 

 

 

 

1. Намалява стреса и тревожността

 

Това е натоварен свят, който върви ... семейство, работа (или липса на работа), училище, може да бъде преобладаващо, поставяйки смешни изисквания към живота и благосъстоянието ни. Рисуването с диаманти ни позволява да седнем и просто да дишаме. Можем да го направим сами или с малка група приятели и да усетим как стресът изчезва.

 

Точно като медитацията, рисуването с диаманти също ни позволява да изключим мозъка си от други мисли и да се съсредоточим само върху момента, като помага за облекчаване на свободно плаващото безпокойство.

 

Тя може да бъде особено ефективна за хора, които не се чувстват по - творчески изразителни форми на изкуството. Хората, които са по -предпазени, намират много спокойствие в рисуването с диаманти.

 

2. Обучава мозъка ви да се съсредоточи

 

Рисуването с диаманти помага на мозъка да развива и следва модели, така че има логика. Това е самоиндуцирано състояние на фокусиране.

 

Действието на диамантената живопис включва както логика, така и творчество. Използваме логика, когато четем шаблона, като избираме символ и намираме цвета, свързан с него от диаграмата. Това активира аналитичната част на мозъка.

 

От друга страна, когато поставяме плочките върху платното, за да направим шаблона, ние активираме творческата страна на мозъка. Това помага да се включат двете области на мозъчната кора, които контролират зрението и помагат за координацията и фините двигателни умения.

 

3. Подпомага вашите фини двигателни умения

 

Доказано е, че фокусирането върху задача за дълъг период от време подобрява нивата на концентрация и координацията между ръцете и очите. Тъй като диамантите са в малък размер, се изисква много координация око-ръка и се развива при събирането на плочките с инструмента за поставяне върху платното.

 

4. Увеличава вашите социални кръгове

 

Общността е нещо, от което всички имаме нужда и от това, което е събрано, е важно за много от нас в света на диамантеният живопис. Интернет много помогна за това. Навсякъде има групи за рисуване с диаманти - Facebook, Twitter и Flickr, за да назовем само няколко.

 

Тези онлайн групи са особено важни за тези, които са вкъщи поради различни проблеми. Невероятно чувство на единство е някой да ти каже: „Хей, разбирам, и аз обичам да правя това“. Това ни кара да осъзнаем колко сме свързани в действителност.

5. Помага за разпалване на творчеството

 

Рисуването с диаманти също стимулира мозъка на дясното полукълбо, което е свързано с творчеството. Всеки се нуждае от творчески изход под някаква форма, тъй като това е такава чудесна форма за облекчаване на стреса.

 

Диамантената живопис ще ви позволи да създавате зашеметяващи произведения на изкуството, без да имате художествена кост в тялото си с лесни за следване модели.

 

В крайна сметка рисуването с диаманти е добро за вас, защото е забавно! Ако искате да получите собствен комплект за творчество с диаманти, можете да разгледате нашата колекция както в физическите ни магазини така и онлайн.

Разгледайте богатият асортимент от Диамантени гоблени на ЕМ АРТ тук

 

Петя Недева (Petya_Nedeva) Petya_Nedeva

Петя Недева - Копирайтър
Пиша статии на различна тематика като преди това правя обстойно проучване, събирам информация и чета много, за да бъда напълно подготвена по темата и за да постигнa отличен краен резултат. Да развивам уменията си в сферата на копирайтинга и дигиталния маркетинг е приоритет за мен и поради това постоянно се обучавам в тази област.

Всички статии на Petya_Nedeva

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

ДА СИ НАПРАВИМ ОРНАМЕНТИ ЗА ЕЛХА ОТ ДЪРВЕНИ ВИСУЛКИ УДИВИТЕЛНИ КАРТИЧКИ ЗА СВАТБЕН ДЕН Блестящи идеи за Хелоуински грим за момичета и дами


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.