Блог ЕМ АРТ

РЪЧНО ИЗРАБОТЕНАТА ГРИВНА Е ПЕРФЕКТНИЯ ПОДАРЪК ЗА ПРИЯТЕЛ

РЪЧНО ИЗРАБОТЕНАТА ГРИВНА Е ПЕРФЕКТНИЯ ПОДАРЪК ЗА ПРИЯТЕЛ

Трудно е да се определи кога е започнала концепцията за размяна на гривни като начин за представяне на приятелство, но се смята, че произхожда от Централна Америка. Моделите и дизайните на тъкане могат да се използват в различни видове майсторство и цветове.

 

Гривните за приятелство продължават да бъдат популярни сред деца, тийнейджъри, знаменитости и дори възрастни и са унисекс. Гривни за приятелство се обменят между приятели или се подаряват на приятел като символ на приятелството и да представят колко се ценят и уважават приятелите.

 

Тези гривни обикновено са ръчно изработени. В онлайн пространството на ЕМ АРТ имаме много стъпки, показващи как да направите различни модели на гривни за приятелство и не би трябвало да ви е толкова трудно.

 

Във всеки случай традицията гласи, че гривните от приятели се носят, докато нишката и връвта се износят и гривната не падне. Това е да почете времето и усилията, които вашият приятел е положил, за да я направи.

 

Също така се вярва, че ако си пожелаете, докато слагате гривната, желанието ще се сбъдне, когато гривната в крайна сметка падне.

 

Гривна тип шамбала - перфектен подарък за Вашите приятели!

 

Виждали ли сте гривни в стил Шамбала и мислили ли сте да си направите сами? С основни техники на макраме, малко шнур и красиви мъниста, можете!

 

Те придават блясък на всяко облекло и са хит сред любителите на бижута от всички възрасти. Днешният урок ще ви преведе как да направите своя собствена регулируема гривна в стил шамбала.

 

Основни материали за гривни

 

  1. Шнур за мъниста е нишката, нишката, жицата, връвта, върху която мънистата ще бъдат нанизани за гривни, колиета и много други.

 

Различните видове нанизващи материали могат да бъдат мека гъвкава струнна тел, найлонов шнур, еластична кожа и различни конци, т.е. коприна, монофиламент или полиестер. Това са всички гъвкави материали, които позволяват на вашите бижута да блестят и да се движат заедно с вас.

 

  1. Закопчалката е вид находка, включена в дизайна на бижута, която има за цел да отвори и затвори конкретното бижу спрямо стила на плъзгане и закопчалката се използва за постигане на тази концепция.

 

Огромно разнообразие на закопчалки ще намерите в магазините на ЕМ АРТ. Разнообразие в стил, дизайн, цветове и видове механизми.

 

  1. Мънистата са окото на вашите бижута проекти.

 

Разгледайте внимателно богатата селекция и формите и размерите на мъниста, размерите на отворите на мъниста, нещата, за които ще трябва да внимавате и дори някои забавни, полезни съвети за мъниста.

 

Консумативи, необходими за направата на вашата собствена гривна "Шамбала"

 

Ще са ви необходими :

 

  • Шнур
  • Искрящи топчета с кристал (може да използвате 12 мм кристали)
  • Ножици
  • Занаятчийско лепило
  • Голяма игла с тъп край (пластмасовите игли за платно работят добре за това!)

 

Да започваме!

 

Първо - отрежете три дължини шнур, два с дължина около 20 инча и един с дължина около 6 фута. Ще ви трябват допълнителни 2 фута корда, за да завършите плъзгащото се затваряне в края, така че не забравяйте да имате около 12 фута корда, с която да работите, преди да започнете.

 

Закрепете двата си 20-инчови шнура на работната си повърхност. За да улесните работата си използвайте клипборд за това, но можете да го закачите или закачите на каквато и да е повърхност, която ще ви осигури лесна работа за вас.

 

Намерете центъра на дългия си шнур и го завържете около двата си по-къси шнура на около 6 инча надолу отгоре. Ще наричам по-късите шнурове като вашите централни шнурове, когато обяснявам възлите, а всяка страна на по-дългия шнур като дясната и лявата нишка.

 

Всъщност няма правило, че ТРЯБВА да имате 2 централни шнура - но това прави по-широка гривна, отколкото просто да използвате една. Можете да опитате повече, ако искате и вие - просто бъдете сигурни, че каквото и да използвате, дупката във вашите мъниста се побира във всичките ви централни шнурове.

 

Може да преместите цялата гривна нагоре в клипборда си, за да ви даде повече място за работа. След това използвайте малко занаятчийско лепило в краищата на двете си централни нишки, за да не се разплитат. Помага много, когато е време да добавите мъниста, макар че не е задължително - особено ако използвате мъниста с големи дупки.

 

Сега възлите могат да бъдат смущаващи, когато го опитате за първи път, но всъщност това е просто обикновен квадратен възел, улавящ тези централни шнурове вътре. Можете да започнете от дясната или от лявата страна (ще редувате, започвайки възела си от всяка страна, докато вървите).

 

Първо прекарайте дясната нишка през централните корди, правейки разхлабена верига. След това вземете левия си кабел и го прекарайте над десния кабел, след това под централните нишки.

 

Накрая го прекарайте обратно през контура, който сте направили вдясно, и го подайте през цикъла. Издърпайте и дясната и лявата нишка, за да затворите възела, като държите централните си шнурове опънати. Ако сте го направили правилно, ще откриете, че току-що сте направили всекидневен квадратен възел, улавящ централните шнурове вътре.

 

Трябва да се редувате от едната страна към следващата, за да запазите тъкането си правилно. Ако започнете своя възел само от едната страна, възлите ще направят спирала. Което също е наистина прекрасно - това просто не е външният вид, към който се стремим в тази стилна гривна!

 

За този стил с 5 мъниста създайте 1-1 / 2 инча възли. След това нанижете мънисто върху двете централни нишки. (Ще видите как това лепило е полезно в тази стъпка!) След това продължете да правите няколко възела (за различни стилове можете да добавите повече или по-малко мъниста или да използвате повече или по-малко възли!)

 

Гривните за приятелство са забавни, лесни неща за правене! Можете да ги дадете на приятел или да ги запазите, за да подправят вашата собствена колекция бижута.

 

Ако уменията ви за правене на гривни за приятелство са особено усъвършенствани, можете дори да продадете няколко! Започнете с изучаването на основната техника, а след това се впуснете, като добавите прости плитки, прелести и мъниста.

 

В магазините ни ще откриете изобилие от материали, от които имате нужда да творите без граници. Избирате вашите продукти лесно, чрез филтрираща търсачка, лесно разглеждате новите продукти, топ продуктите и тези които закупувате с отстъпка.

Получавате компетентна информация за наличност на артикули и за всичко което ви интересува относно вашата покупка. Ако търсите вдъхновение за вашите проекти, посетете блога на ЕМ АРТ. Ние ще ви помогнем да превърнете вашите лични и семейни празници в незабравими моменти!

 

Ивелина (Златева) Ивелина

Ивелина Златева - влогър

Всички статии на Златева

Оцени статията Няма оценкаНяма оценка

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Диамантени гоблени Какво символизира тюркоазената висулка и как да я комбинираме Как да разпознаем истинският оникс?


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.