Блог ЕМ АРТ

ПРИКАЗНИЯТ СВЯТ НА ДЕКУПАЖА - част 1 - Подбор на Материали

ПРИКАЗНИЯТ СВЯТ НА ДЕКУПАЖА - част 1 - Подбор на Материали

     Въпреки че майсторството е предимство, в това изкуство не е необходимо да си художник, за да изработиш шедьовър, който изглежда, сякаш е излязъл изпод четката на професионалист.

     В най-общ смисъл декупажът представлява изрязване на елементи от хартия и апликирането им към предмети от най-различно естество с помощта на лепило и много лак.

     Популярността на тази техника никак не е изненадваща, като се има в предвид, че с подръчни материали, човек може да превърне дома си в приказна феерия.

     Най-забавната част от този процес се състои в избирането на хартии, десени и предмети и съчетаването им в прекрасни, дизайнерски произведения.

     За да направи това още по-голямо наслаждение с още по-професионални резултати ЕМ АРТ ви предоставя голям избор от салфетки и хартии за декупаж, както и вълшебна колекция от предмети подходящи за декориране от дърво, МДФ, керамика, стъкло, памук, пластмаса и стирофом.

     За новите в това начинание сме подготвили кратко ръководство.

     ПОДБОР НА МАТЕРИАЛИ

     Върху какви повърхности можем да приложим декупаж?

     Декупаж може да се приложи върху почти всяка повърхност, която искаме да декорираме.

     

     Популярни идеи:

     С декупажна техника се създават и прекрасни:

  • картини върху платно, дърво или друга повърхност

     Няколко чудесни предложения от нас:

 

     Закачалка за ключове MDF къща с 5 бр кукички 20x25 см     Кутия MDF за декорация 10.5x34.9x9 см вътрешен размер №NK04     Скрин MDF за декорация 24x15x30 см с две чекмеджета 22x14x9 см        Комплект MDF 6 подложки 100x4 мм с поставка 12x12 см  Кутия дървена 190x50x250 мм за ключове с чекмедже

    Фоторамка дървена 150х200 мм цвят дърво     Кутия дървена 115x70мм кръгла       Поднос дърво 320x200x50 мм , 350x230x50 мм ,380x260x50 мм- 3 части     Панер MDF за декорация квадрат 18x18 см   Ваза MDF за декорация 220х95х270 мм плоска

     Пано MDF за декорация подкова 17.5x15.5 см     Пано MDF за декорация сърце 23x20.5 см     Плато MDF за декорация 315х30 мм цвете     Салфетник MDF за декорация модел 1    Основа за икона №1/2 MDF размер 20x25 см размер без рамката 15x20 см

 

     И още много други, които може да поръчате тук.

     Необходима ли е специална хартия за декупаж?

    

     Каква хартия ще използваме, зависи най-вече от ефектът, който искаме да постигнем. В повечето случаи се използва фина хартия, тъй като лакът подчертава неравностите и ги кара да изпъкват. Но разбира се в някой случаи това може да е резултатът, който търсим. В шарения свят на хартиите има много източници, които можем да използваме за декупаж:

  • опаковачна хартия
  • тишу хартия - Много фина, има полупрозрачен ефект. Подходяща е за лампиони, свещници, шишета, буркани и стъклени вази.
  • ръчна хартия - Придава специално, натурално излъчване на декорираните предмети.
  • вестници, книги и списания.
  • текстилна хартия
  • декупажна хартия - Изработена е специално за декупажната техника. С нея се работи най-лесно и професионалнио. Дизайните и са селектирани специално за целта.
  • салфетки - Между най-предпочитаните материали за декупаж, поради огромния избор от фантастични десени и фината хартия.
  • хартия за оригами - Малки, квадратни листчета с миниатюрни картинки и десени, които може да използвате като мозайка.
  • трансферна хартия - С нея получвате ефекта на декупаж без да изрязвате и лепите, тъй като картинките са готови за апликиране. След трансферирането им върху желаната повърхност може да нанесете лак, боя, да рисувате с туш и да използвате ефекти за състаряване напукване и други.
  • плат

     Какво лепило да използваме?

     Има специални лепила за декупаж, които може да срещнете и под названието медиуми за декупаж или трансферни медиуми и лакове. Те лепят, запечатват и лакират едновременно. Могат да се нанасят многократно върху декорираната повърхност, за да е по-добре предпазена и да има завършен вид. При избирането на медиум за декупаж е добре да изберете гланц, тъй като запазва прозрачността си и картинката е ясна, а цветовете даже изпъкват по-добре. Ако искате да получите матова повърхност, използвайте гланц за всички слоеве и само за последния нанесете мат.

Лора Никова (Каруна) Каруна

Творческото вдъхновение струи като фонтан от сърцето на твореца. Неукротимата му струя се издига на високо, след което се връща обратно към източника под формата на множество идеи. А реализацията на тези идеи прави животът пъстър и щастлив.

Когато почувствате щедрия изблик на творческо вдъхновение, елате при нас. Екипът на ЕМ АРТ ще ви снабди с всичко необходимо за изпълнението на вашите проекти в домашни условия.

В тази рубрика ще споделя с вас някой от находките, на които съм се натъкнала благодарение на вътрешното чудо, наречено ФОНТАН НА ВДЪХНОВЕНИЕТО.

Всички статии на Каруна

Оцени статията 5.00/5 от 1 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Етикети/Тагове


Коментари 0 Коментари



Дискусии 0 Отговори към коментарите 0 Абонирали се за тази дискусия 0 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 0 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Открийте Силата на Своя Личен Рожден Камък 10 Топ Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Любители във всякакви възрасти Малахитът - камък за пари


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.