Блог ЕМ АРТ

ЗАЩО ЦВЕТЪТ НА КРИСТАЛА ИМА ЗНАЧЕНИЕ?

ЗАЩО ЦВЕТЪТ НА КРИСТАЛА ИМА ЗНАЧЕНИЕ?

ПРИНЦИПИ, КОИТО ФОРМИРАТ ЗНАЧЕНИЕТО НА ЦВЕТА ЗА МЕТАФИЗИЧНИТЕ СВОЙСТВА НА ПОЛУСКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ

     Разликата между физическа материя, енергия и дух е в нивото, на което те вибрират. Физическата материя е плътна и има ниска вибрация, Вселената вибрира на безкрайно ниво, а между тях има безброй степени на вибрации. 

     Хубавото при този принцип е, че модерната наука го подкрепя, а новите научни открития имат склонността да го потвърждават. Въпреки това, древните цивилизации са очертали този принцип хилядолетия назад.

     Цветните лъчи на светлината

     Както казахме в самото начало, разликата във физическата материа, енергията и духа е в честотата на тяхната вибрация. С други думи може да се каже, че духът е енергия, която има по-висока честота на вибрация, а материята е енергия, която има по-ниска честота на вибрация. Светлината също е енергия. В зависимост от това с кое сетиво възприемаме енергията ние я наричаме светлина, звук, топлина, движение и много други неща. Много често духът се олицетворява със светлина. Външната светлина подхранва живота и има огромно значение за всяко живо същество. Не по-малко значение има вътрешната светлина за духа. Тя се проявява в различни цветове, които можем да наречем "Цветните Лъчи на Светлината".

      Цветът на енергията

     Обикновено очите не виждат цвета на енергията, но ако човек практикува медитация, то понякога може да види наситено, енергийно поле около себе си, което има определен цвят. Тогава ще му стане пределно ясно, че психологическото влияние на цветовете не е просто ментална концепция или някакъв вид символизъм, а е конкретна реалност.

      Психични центрове - Чакри

     Човешкото тяло, душа, жизнена енергия и ум представляват една сложна енергийна система или по-скоро няколко енергийни системи, които са взаимносвързани. Допирните точки, в които се срещат тези системи и взаимодействат по между си, се наричат чакри. Чакрите са много важни енергийни и психични центрове, които оказват влияние върху човешкото духовно, ментално и физическо състояние. Всяка една от тях управлява различна част от човешкия живот и свързва човека с определено вътрешно измерение. Ако чакрите са в баланс, човекът ще има хармоничен живот и ще постигне задоволителни успехи във всички сфери на развитие. Съществуват различни техники за укрепване на този баланс, една от които е използването на полускъпоценни камъни.

     Електромагнитно замърсяване

     За да функционира добре една енергийна система трябва да има ред. Ако цари хаус тя няма да бъде ефективна. Електромагнитните честоти, излъчвани от електрониката и електрическите системи, са хаотични в сравнение с естествените електромагнитни честоти. Те нарушават органичната цялост на енергията и са в състояние цялостно да отслабват всяко живо същество. Електрическата система на човешкото тяло се стреми да резонира с вибрациите на Земята - 7,83 Hz, честота, наречена резонанс на Шуман. Въпреки това в днешната технологична среда, ние сме бомбардирани и претоварени с повече честоти, отколкото природата на нашите тела е предназначена да получи. Безброй модерни удобства, като клетъчни телефони, телевизионни кули, радиостанции, компютри, WiFi, флуоресцентно осветление и т.н., постоянно ни засипват с електромагнитни честоти.

     Как ни помагат кристалите?

     Кристалите, които се образуват с формирането на земята и се променят посредством нейните метаморфози, са земното ДНК. Те са хранилище на запаси за нейното развитие в продължение на милиони години. Независимо какава е тяхната форма, те могат да абсорбират, складират, фокусират и излъчват енергия в електромагнитния диапазон. Носенето на естествени камъни и кристали ни позволява да противодействаме на хаотичните честоти, които ни заобикалят. Това води до естествен ефект на заземяване и стабилизиране на енергийното поле. Намирайки подходящия кристал ние можем да възстасновим не само електромагнитното поле на нашето тяло, но и цветните лъчи на светлината, които формират аурата и духа.

     Всяка една от основните седем чакри се занимава с конкретни функции както на тялото, така и на духа. Тя има своя цветова вибрация и резонира с определен диапазон от цветовия спектър на светлината. Камъните, чието електромагнитно излъчване резонира със същите лъчи на светлината, обикновено подхранват и стабилизират съответния психичен център или чакра в човешкото тяло.

     Информация за всяка една от чакрите и камъните, които я балансират може да намерите в статията ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КАМЪНИТЕ


 

     Законът за полярността казва, че всичко може да бъде разделено на две противоположни части и че всяка от тях съдържа потенциала на другата.

     Квантовата физика, която се основава на закона за дуалността между частицата и вълната, гласи, че най-малката частица може да прояви качествата на вълна, а вълната може да  прояви качествата на чаястица. По същия начин бялото съдържа в себе си черно, ниското също е високо, бавното съществува заедно с бързото. Това важи и за еуфорията и депресията, слънцето и луната, добротата и жестокостта, земята и небето, магическото и светското.

     Когато можете да видите живота от две противоположни перспективи, емоциите ви стават по-балансирани. Именно това е за което се отнася принципът на полярността - БАЛАНС.

     Всеки път, когато едно събитие ви накара да изпитвате изключителна емоция, вие създавате възможност да изпитате равна по заряд, но противоположна емоция. Едностранчивостта е просто илюзия. След като осъзнаете това, ще разберете, че светът е напълно балансирана система.

     Активна и рецептивна енергия

     На същия принцип можем да разделим енергията на активна и рецептивна.

  •      Активната енергия винаги е в посока на раздаване или изразяване и се занимава с волята и действията.
  •      Възприемчивата енергия работи в посока на получаване на впечатления, като генерира нови идеи, мисли и концепции, включително творенията на въображението.

     Трябва да има баланс в тези две сили. Без възприемчивата, активната енергия ще действа без ограничение, ред или причина, което води до хаос. Възприемчивата енергия от своя страна, ако съществува самостоятелно, непрекъснато ще се отразява и няма да действа, което води до застой. Когато активната и възприемчивата енергия са балансирани, има обмислени действия, водещи до успех и благополучие.

     Кои полускъпоценни камъни носят активна и кои рецептивна енергия в зависимост от цвета?

     При цветовете също се наблюдава полярност. Топлите цветове са енергртизиращи и активиращи, а студените са поглъщащи и успокояващи.

     Същото се отнася и за полускъпоценните камъни и кристалите.

     Черните, червените, оранжевите и жълтите камъкъни енергизират, активират и насърчават креативността и изобилието. Могат да се използват за изцеление, късмет, успех, смелост и самочувствие. Пробуждат способността на човека да насочва и контролира енергията, мислите и съзнанието си.

     Белите, зелените, сините и лилавите камъни притежават рецептивна енергия, която е магнетична, успокояваща и насърчава любовта, мирът и спокойствието. Те могат да се използват за медитация и овладяване на стреса и са проводници на мъдрост, здрав сън, приятелство, благополучие и растеж.

     Топли цветове - излъчващи, отдаващи, активиращи

     ЧЕРВЕН

     ОРАНЖЕВ

  • Кристали:       карнеол, слънчев камък, оранжев калцит,
  • Асоциации:    лична сила, физическо удоволствие, сексуалност, увереност
  • Изцеление:     бъбреци, пикочен мехур, изтощение, хранителни алергии и хранителни разстройства.
  • Чакра:               сакрална

     ЖЪЛТ

     Студени цветове - поглъщащи, успокояващи

     ЗЕЛЕН

     СИН

  • Кристали:         апатит, аквамарин, лазурит лапис, син дантелен ахат, содалит, кианит
  • Асоциации:    мир, изцеление, комуникация, интуиция, правни въпроси, пътувания на дълги разстояния
  • Изцеление:   безсъние, болка, възпаление, треската, главоболие, гърло, горни дихателни пътища
  • Чакра:               гърлена, трето око

     ЛИЛАВ

  • Кристали:        аметист, лепидолит, сугилит
  • Асоциации:     хармония, медитация, осъзнаване, мъдрост
  • Изцеление:     мигрена, нарушения на съня, астма, алергия, УНГ
  • Чакра:               трето око, коронна

     Черно § бяло

     БЯЛО

  • Кристали:       лунен камък (опал), планински кристал, селенит, апофилит, бял ахат, бял жадеит, бял корал, хаулит
  • Асоциации:  безопасно пътуване, психически способности, интуиция, призвание, вдъхновение
  • Изцеление:       кости и зъби, общо влияние върху цялото физическо и духовно тяло
  • Чакра:                  коронна, трето око

     ЧЕРНО

  • Кристали:       джет, оникс, обсидиан, орлово око, соколово око, черен ахат
  • Асоциации:    освобождаване от негативност и разрушително влияние, заземяване, защита
  • Изцеление:    нервна система, шок, травми, проблеми с гръбначния стълб
  •  Чакра:              коренна

     Кристали в цветовете на дъгата или многоцветни

     Скъпоценните камъни, които са многоцветни, са многоцелеви. Те носят метафизичните свойства, свързани с цветовете, които притежават.

Лора Никова (Каруна) Каруна

Творческото вдъхновение струи като фонтан от сърцето на твореца. Неукротимата му струя се издига на високо, след което се връща обратно към източника под формата на множество идеи. А реализацията на тези идеи прави животът пъстър и щастлив.

Когато почувствате щедрия изблик на творческо вдъхновение, елате при нас. Екипът на ЕМ АРТ ще ви снабди с всичко необходимо за изпълнението на вашите проекти в домашни условия.

В тази рубрика ще споделя с вас някой от находките, на които съм се натъкнала благодарение на вътрешното чудо, наречено ФОНТАН НА ВДЪХНОВЕНИЕТО.

Всички статии на Каруна

Оцени статията 5.00/5 от 1 оценки.

Вече сте гласували за статията

Препоръчани статии


Етикети/Тагове


Коментари 2 Коментари



Дискусии 1 Отговори към коментарите 1 Абонирали се за тази дискусия 5 Най-гласуван коментар Най-обсъждан коментар 2 Коментирали
Абониране Абониране  ♥
Уведоми ме при

»

Коментатор URL на коментара Краси
А, защо хората не могат да виждат публикациите в този сайт?
plus 0 minus

Отговор

25 юли 2019 12 30 Скрий отговорите Покажи отговорите
Коментатор URL на коментара Каруна
Сайтът все още е в процес на разработка, но съвсем скоро ще бъде пуснат и ще е достъпен за всички. :)
plus 0 minus

Отговор

20 август 2019 14 12 няма
РЪЧНО ИЗРАБОТЕНАТА ГРИВНА Е ПЕРФЕКТНИЯ ПОДАРЪК ЗА ПРИЯТЕЛ КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ВИСУЛКИ ЯСПИС? КАК ДА НАПРАВИМ САМИ ВПЕЧАТЛЯВАЩИ ОБЕЦИ?


 

Последни публикации


Силиконови Молдове с Празнични и Тематични Модели - Силиконови Форми за Печене, Незабравими Отливки на Декорации и DIY Проекти
Какво е 3D Писалка и как се работи с нея - Ръководство за Моделиране на 2D и 3D модели и скулптури
Капсулиране на Природата в Нежни Бижута от Епоксидна Смола
Топ 10 Креативни Идеи за Коледни Подаръци за Арт и Крафт Ентусиасти от Всякакви Възрасти и с Различни Умения
Първокласни Материали за Вашите Ръчно Изработени DIY Чанти
ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ЦВЕТОВЕТЕ, ЧАКРИТЕ И КРИСТАЛИТЕ
Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата


 

Последни коментари


Даяна Начева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Кюркчиева за Открийте Силата на Своите Рождени Камъни по Месец, Зодия и Ден от Седмицата
Даяна Начева за Дизайнерска и Ръчна Хартия от Индия и Непал за Красиви Арт и Крафт Творения
AG за КАК ДА ИЗРАБОТИМ САМИ КОЛЕДНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА
Пано Кондоянис за РИСУВАНЕ ПО НОМЕРА - ХОБИ, КОЕТО ЗАВЛАДЯ СВЕТА


 

Тагове


Архив

Facebook


© 2004 - 2024 ЕМ АРТ Всички права запазени.