ЕМ АРТ
0

Безплатна доставка за поръчки над 100лв   088 400 0332  088 400 0337

Мартенички гривни на дребно

Каталогът от мартеници гривни на дребно е богат и разнообразен, избягвайки от класическото можем спокойно да се доверим на ЕМ АРТ при избора на мартенички подходящи за малки и големи. Аранжирани с подходящите висулки, мъниста и други декоративни елементи Вие ще подчертаете своята индивидуалност.

Виж повече
418 артикула | Стр. 1/18
Гривна детска ластичен шнур
Нов
Топ продукт

Код: d2621
Цена1.00лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Мартенички за ръка синьо око 10 бр.
Нов
Топ продукт

Опаковани от баба Марта по 10 бр.. Подходящ артикул, с който да зарадвате колеги и приятели. Комбинацията от бял и червен конец със синьо око предпазва притежателя на такава мартеница от зли помисли и носи късмет.
Код: d109
Цена1.50лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Мартенички връзки за момичета 5 бр.
Нов
Топ продукт

Елегантни връзки за нежния пол с висулка комбинация от пластмасови мъниста цветя и листа.
Код: d11206
Цена1.00лв.
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Добави в любими
qtty plus qtty minus бр.
Купи
Гривна пресукано с безкрайност
Нов

Код: d4238
Цена2.00лв.
Добави в любими
#N/A
Нов

Код: d98020
Цена42.00лв.
Добави в любими
Гердани физиономии
Нов

Код: d1
Цена1.50лв.
Добави в любими
Гердани дърво,пластмаса 1
Нов

Код: d2
Цена1.00лв.
Добави в любими
Гердан Заек
Нов

Код: d2612
Цена1.20лв.
Добави в любими
Гердан кожа с висулка метализе
Нов

Код: d2617
Цена1.50лв.
Добави в любими
Гердан Дракон
Нов

Код: d2619
Цена1.00лв.
Добави в любими
Мартеница Гердан
Нов

Код: d2646
Цена1.00лв.
Добави в любими
Гердани дърво,пластмаса 2
Нов

Код: d3
Цена1.00лв.
Добави в любими
Гердан детелина с цвете плат
Нов

Код: d806
Цена0.80лв.
Добави в любими
Гердан сърце с очи плат
Нов

Код: d807
Цена0.80лв.
Добави в любими
Гердан пеперуда голяма в детелина плат
Нов

Код: d811
Цена0.80лв.
Добави в любими
Гердан 4сърца плат
Нов

Код: d813
Цена0.80лв.
Добави в любими
Щъркел гердан
Нов

Код: d850
Цена1.50лв.
Добави в любими
Гердан роза
Нов

Код: d897
Цена1.00лв.
Добави в любими
Гердан Деси
Нов

Код: d898
Цена1.00лв.
Добави в любими
Гердан сърце троен
Нов

Код: d899
Цена0.80лв.
Добави в любими
Гердани дървени фигурки
Нов

Код: d9
Цена1.00лв.
Добави в любими
Гердан LOVE SWEET
Нов

Код: d938
Цена1.00лв.
Добави в любими
Гердан Пепруда голяма 3в1
Нов

Код: d939
Цена1.00лв.
Добави в любими

Мартеници гривни

 

Баба Марта

 

Празникът на Баба Марта или още Първи март е един от най – любимите на всички малки и големи българи. С него се поставя символичното начало на новата стопанска година, пролетта и прераждането на природата.

Това е денят, в който всеки се окичва не само с мартениците, които най – близките хора са му подарили, но и с усмивка и надежда за едно ново, по – добро начало.

В целия свят хората посрещат пролетта с огромна радост и вълнение, но България е една от малкото държави, които празнуват нейното идване с толкова голям празник, изпълнен с традиции, чиито корени се крият в далечното минало на нашия народ.

Народните вярвания казват, че тя е или стара и куца жена, или млада и хубава девойка, но и в двата случая олицетворява слънцето и пролетта. Легендите и преданията, свързани с Баба Марта са многобройни.

Според легендата, Баба Марта е сестра на Малък и Голям Сечко (месеците Януари и Февруари) и е люта и сърдита, защото двамата ѝ братя  или правят някоя голяма пакост, или винаги изпиват виното и не я оставят да го опита.

Друго поверие пък казва, как една козарка, която извела стадото си в планината рано сутринта въпреки предупрежденията на мъжа си за лошото време. Тя била убедена, че Баба Марта ще я дари с хубаво време, защото и тя е жена като нея. Думите на младата жена разгневили и разсърдили старицата, не минало много време и черни облаци надвиснали над планината.

Козарката така и не се завърнала в дома си – тя и стадото ѝ замръзнали и се превърнали в купчина камъни, от които потекла лековита вода.

Всички разкази  и легенди за Баба Марта са единодушни за лютото и променливото й  настроение, което оказва влияние на времето. В миналото българите вярвали, че когато тя се засмее, навън ще е слънчево и топло, но разсърди ли се, задухва силен вятър и облаци закриват слънцето.

И поради това голяма част от традициите и обичаите, свързни с този ден и месеца като цяло, са посветени на умилостивяването на Баба Марта. Поверието гласи, че на 1-ви март тя спохожда хората и посевите, облечена в червен сукман, червени чорапи и червена зaбрадка.

Много хора са вярвали, че старицата ще влезне само в спретната и подредена къща и поради тази причина в края на февруари семействата почиствали домовете си старателно. Това пролетно почистване символизирало за тях отърваването от всичко лошо, старо и ненужно, останало от миналата година.

 

Произход на мартеницата

 

Напоследък около произхода на мартениците се заражда спор. Според една от версиите този амулет води началото си още от времето, когато траките са живяли по нашите земи и закачали червени конци на добитъка си, за да го предпазят от болести.

Според друга теория пък ни  отвежда в периода, когато хан Аспарух започва да сформира българската държава. С тази версия са свързани и три от легендите за мартеницата.

Макар и сами по себе си различни, преданията се обединяват около това, че хан Аспарух получил съобщение от красивата си сестра Хуба под формата на бял конец, привързан към крака на птица – сокол, гълъб или лястовица, в зависимост от историята.

Пътувайки птицата се наранила и така конецът се оцветил и в червено. Зарадван от скъпата вест от сестра си, хан Аспарух накичил целия си народ с такива конци откъдето се смята, че произлиз и съвременната традиция.

Без значение от произхода си, обаче, мартеницата остава един от най – емблематичните и обичани символи на България. Бяло – червеният конец е това, което в един ден свързва всички българи, независимо от това къде се намират.

 

Част от нашите продукти

 

 • Мартеници гривни шнур 10 броя;
 • Гривна мартеница шнур, коприна плитка, 10 броя;
 • Гривна мартеница шнур памучен с мъниста порцелан и метал, 10 броя;
 • Гривна мартеница шнур памучен с мъниста порцелан, камък и метал, 10 броя;
 • Гривна мартеница шнур памучен с мъниста порцелан и елемент с вградени естествени цветя, различни цветове, 10 броя;
 • Гривна мартеница акрилни мъниста и метална висулка, Асорте, 12 броя;
 • Гривна мартеница натурално лико и стъклени мъниста, 26 см., 10 броя;
 • Гривна мартеница натурално лико с шнур полиестер и стъклени мъниста, 26 см., 10 броя;
 • Гривна матеница шнур коприна обла бяло и червено, 28 см., 12 броя;
 • Гривна мартеница шнур коприна плетена 16 см., 12 броя;
 • Гривна мартеница Сървайвър, бяла и червена, 23х2 см.;
 • Гривна мартеница изкуствена кожа, калинка метал, 12 броя;
 • Гривна мартеница ластик с акрилни мъниста, 5 броя;
 • Мартеница гривна макраме череп, 9х7 мм., 10 броя;

 

 

Ценови диапазон

 

Всички мартеници гривни, които ще откриете при нас са на изключитлено ниски и достъпни цени, които варират от 0,07 лв. До 20,00 лв.

 

Защо Ем Арт

 

В обновения ни сайт ще намерите всичко, което ще ви бъде необходимо за осъщестяването на всяка ваша идея или проект. А при евентуални запитвания или въпроси ще бъдете обслужени и насочени от нашите опитни консултанти.

Нашите магазини разполагат с впечатляващо разнообразие от мартеници гривни, както и всичко, което ще ви бъде необходимо, за да осъществите всички ваши идеи и проекти. Качеството е високо, а цените ниски. И всичко това, за да можем да задоволим всяко ваше желание.

В същата категория „Мартеници“ сме подготвили за вас и различни гривни от кожа, пискюли в бяло и червено, както и аксесоари в бяло и червено и още много други.

Не е толкова важно, дали ще се закичите с готови мартеници или ще ги изработите сами. Важното е да са там, за да ви носят здраве и щастие през цялата година.

 

Доставка

 

Ако желаете да направите поръчка, искаме да ви уведомим, че при покупка от сайта, заплащането с наложен платеж може да се осъществи чрез  пощенски паричен превод или по банков път. Стараем се максимално да улесним вас, нашите клиенти, защото знаем колко ценно е времето ви.

Поръчки могат да се правят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а доставките се извършват в рамките на 4 работни дни от момента, в който поръчката бъде потвърдена.

За въпроси можете да се свържете с нашите  консултанти в онлайн магазина emart.bg. Като тяхното работно време е от понеделник до събота – от 9:30 до 18:30 часа и в неделя от 10:00 до 17:00 часа.

Уверяваме ви, че Всички предоставени от вас лични данни ще бъдат защитени според Закона за защита на личните данни.

 

 

 

 

'